nlc.hu
Sztárok

Usztics Mátyás sírja rejtély

Máig nem tudni, hová temették a 7 éve elhunyt Usztics Mátyást

A legjobb barátja sem tudja, hogy hol van a sírja.

Immár 7 éve, hogy életének 68. életévében elhunyt Usztics Mátyás, az Angyalbőrben és a Kisváros című sorozatok sztárja. A színművész egy súlyos emésztőrendszeri betegséggel küzdött, kiújult hasnyálmirigy-gyulladás okozta a halálát. A család és a barátok is teljes titokban búcsúztak Uszticstól a Lehel téren található Árpád-házi Szent Margit-templomban. Mint a Bors írja, a mai napig, 7 évvel a tragédia után sem lehet tudni, hová temették el a színészt.

Usztics Mátyás

Usztics Mátyás Tunéziában, a Kérnék egy kocsit című tévésorozat forgatásán 2000-ban – Fotó: Fotócentrál / x Archívum Story-Best

A bulvárlapnak korábban azt nyilatkozta nagyon közeli barátja, Pelsőczy László, hogy szerinte örökre rejtély marad, hol van Usztics Mátyás végső nyughelye. Úgy véli, a színész családja attól tart, hogy valaki kárt tenne a sírban. “Mátyás ugyanis meglehetősen megosztó személyiség volt” – jegyezte meg, hozzátéve: “Azt szinte kizártnak tartom, hogy a szülőhelyén, Penészleken temették volna el. Annak egészen biztosan híre ment volna”.

Az idén márciusban elhuny Gát György – aki az Angyalbőrben producere volt – egy, az nlc-nek 2018-ban adott interjúban így jellemezte Usztics Mátyást: “Nagyszerű színész volt, de nagyon nehéz fiú. (…) Irgalmatlan sokat kellett vele csatáznom. Ő ilyen karakán legény, mindig kiállt, ha valamiről mást gondolt. Az Angyalbőrben tette őt szupersztárrá. (…) Nem volt egy egyszerű figura Mátyás, de én bírtam őt, és jó színésznek tartottam. Be is vált. Mindig is ilyen összecsapom a bokám fickó volt, egy katonás krapek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top