Ilyen volt kiskamaszként Dévényi Tibi bácsi

nlc | 2024. Május 06.
Dévényi Tibor, mindenki Tibi bácsija fontos szereplője volt azon szerencsések életének, akik gyerekkorát végigkísérte a Három kívánság című műsor.

A ma már 77 éves, ám örökifjú Dévényi Tibor minden bizonnyal hazánk első lemezlovasa volt, amire mérhetetlenül büszke. A színpad és a szereplés mindig is vonzotta, kisebb korában még parodistának készült.

(Fotó: Fotocentrál.hu – Szabó Adél)

A mikrofonnal és a kamerákkal mindig is jó barátságot ápolt, a televízióban 1960-ban tűnt fel, könnyűzenei riporterként. 

Bár hangja a rádióhallgatók számára sem volt ismeretlen, az igazi, nagy-nagy áttörést az 1984-es év hozta meg neki, a Három kívánság című műsorral. Innentől kezdve 15 éven át váltotta valóra a magyar gyerekek különleges kívánságait. Később a Torpedó című betelefonálós játékot vezette, és az ő neve fémjelezte az Elektőr kalandor című műsort is.

A tévé képernyőjén mostanában hiába keressük, de ez nem azt jelenti, hogy Tibi bácsi tétlenül üldögél: DJ-ként rengeteg fellépése van, olyannyira, hogy két éve tartott második esküvőjének is alig talált helyet a zsúfolásig teli naptárában.

Dévényi Tibi bácsi régen és most

Ez a kép 1959-ben készült, a Magyar Rádió, a Gyermekrádió riporterőrsének tagjairól. Az első sorban középen Koncz Zsuzsa, mögötte a 12 éves Dévényi Tibor áll. (Fotó: Fortepan - Szalay Zoltán)

fortepan_76766

Dévényi Tibor 25 évesen a nyíregyházi Móricz Zsigmond színház színpadán, még messze a „bácsiságtól”. (Fotó: Fortepan / Erky-Nagy Tibor)

fortepan_147086

Mindenki Tibi bácsija a 30-hoz közel, a Magyar Rádió stúdiójában, a Csak fiataloknak című műsor felvételén. (Fotó: Fortepan / Szalay Zoltán)

fortepan_56264

Egy újabb „közös fotó” a múltból Koncz Zsuzsával. Gondoltad volna, hogy ez a felvétel több mint 40 éves? (Fotó: Fortepan / Rádió és Televízió újság - Komáromi Gábor)

fortepan_153470

Ilyen felhőtlenül bulizott a színpadon kertésznadrágban Dévényi Tibor, 1982-ben. (Fotó: Fortepan / Giltán Tivadar)

fortepan_188106

Az elmaradhatatlan Három kívánságos fotó, még 1985-ből. (Fotó: Fortepan / Szalay Béla)

central-0203218684

A Három kívánság kamerái 1984 és 1999 között dolgoztak fáradhatatlanul. (Fotó: Fotocentrál.hu - x Archívum Story-Best)

 

Nyitókép: Fotocentrál.hu – TV2 Press

Exit mobile version