nlc.hu
Sztárok
Képmutatással vádolják Harry herceget és Meghant: a környezetvédelemről szónokolnak, magánrepülőkön repdesnek

Képmutatással vádolják Harry herceget és Meghant: a környezetvédelemről szónokolnak, magánrepülőkön repdesnek

A nigériai útjuk során elfogadtak egy 120 fős magánrepülőgépet az utazásokhoz, amivel 12 tonnányi szén-dioxidot bocsátottak a levegőbe.

A nigériai útjuk során Air Peace légitársaság szállította Sussex hercegét és hercegnéjét és néhány kísérőjüket egy 120 üléses repülőgépen egy körülbelül 1000 kilométeres retúr útra. Az oda-vissza út Abuja fővárosból Lagosba május 12-én körülbelül 12 tonnányi szén-dioxid-kibocsátással járt. Az átlagos éves globális kibocsátás személyenként nagyjából négy tonna – írja a Mirror.

Meghan és Harry

Meghan és Harry Nigériában (fotó: Andrew Esiebo/Getty Images for The Archewell Foundation)

Harry és Meghan gyakran szólalnak fel a klímaváltozás ellen. 2019-ben elindították a Travalyst kezdeményezést, amely arra ösztönzi a turisztikai ipar szereplőit, hogy fenntarthatóbban működjenek. Stanley Olisa, az Air Peace munkatársa elmondta, hogyan utazott Harry és Meghan az Air Peace gépével:

A repülőgépeket charterjáratként használták. Csak a királyi család tagjai és kíséretük utazott velük. Nem repültek más utasokkal. Megértjük, hogy királyi személyek, ezért a fedélzeten a legmagasabb szintű bánásmódban részesítettük őket. Mindent megkaptak, amit kértek. Ez egy exkluzív élmény volt. Este visszarepítettük őket Abujába. Mindez ingyenes volt.

Beszámolók szerint összesen 15-20 ember utazott a 120 fős gépen. Körútjuk során Sussex hercege és hercegnéje ellátogattak egy középiskolába Abujában, hogy megnyissanak egy mentális egészségüggyel kapcsolatos eseményt, és Harry ülőröplabdázott sérült katonákkal. A herceg és hercegné egy fogadáson is beszédet mondott, Meghan pedig társházigazdája volt egy női vezetőkkel foglalkozó eseménynek, ahol elárulta, hogy egy genealógiai teszt kimutatta, hogy nigériai származású.

A Sussexiek a British Airways-szel utaztak Nigériába és vissza, de az ingyenes magánjáratok ellentmondanak Harry gyakran hangoztatott környezetvédelmi aggodalmainak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top