nlc.hu
Sztárok
Lezárások, eső, ezrével eladásra kínált jegyek: mi lesz így az Azahriah koncertekkel?

Lezárások, eső, eladásra kínált jegyek: mi várható a három Azahriah-koncerten?

Pénteken kezdődik Azahriah háromnapos koncertsorozata a Puskás Arénában, de rossz idő várható, ráadásul egyelőre úgy tűnik, egyik nap sem teltházas.

Három óriási koncerttel robbantja be a május végét Azahriah, az előadó ugyanis három napra kibérli a Puskás Arénát 2024. május 24-26. között. A koncerteket óriási érdeklődés övezte, az első, május 25-i dátumra a jegyeket kevesebb mint 12 óra alatt szinte mind el is kapkodták, ezért meghirdettek egy második, majd egy harmadik alkalmat is a rajongók legnagyobb örömére.

Azahriah

Azahriah, a debreceni Nagyerdei Stadionban 2022. szeptemberében (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Lezárások, elterelések lesznek

Nem is csoda az óriási siker, Azahriah, vagyis Baukó Attila ugyanis az elmúlt évek egyik legnépszerűbb magyar popsztárja. A nagy érdeklődésre való tekintettel pedig még a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is reagált, akik a tömegközlekedési eszközök vagy a MOL Bubi közbringarendszer igénybevételét javasolják a rajongóknak, semmiképpen sem az autós megközelítést. Aggodalomra azonban úgy tűnik semmi ok, ugyanis gyakrabban jár majd a M2-es és az M4-es metró, valamint az 1-es villamos, továbbá a Thököly úton közlekedő buszok mindegyike megáll a Reiner Frigyes park és a Thököly út/Stefánia út megállóhelyen.

Mindemellett a társaság azt is közölte, hogy a 20 órakor kezdődő koncert előtt a stadion környékén már 18.30-tól lezárhatják a Dózsa György utat és az Ifjúság útját, a várhatóan 22.30-kor véget érő koncertek után pedig a Stefánia utat zárják majd le körülbelül egy órára. Hozzátették, hogy több busz és trolibusz útvonala is megváltozik, terelve közlekednek majd ugyanis a környéken.

Hovatovább, egy jó tippet is adtak azoknak, akik nem szeretnének egy esetlegesen előforduló tömegnyomorban leszállni a Puskás Ferenc Stadion metróállomásnál. Felhívták az utazók figyelmét arra, hogy a koncert helyszíne egy laza sétával könnyen elérhető a Keleti Pályaudvartól is, a Verseny utcán keresztül haladva.

Nem csak a közlekedés miatt törhetjük a fejünket

Úgy tűnik, az időjárás nem kedvez az Azahriah-koncerteknek. Az elmúlt napokban viharok tömkelege csapott le az országra, és sajnos előreláthatóan az elkövetkezendő három nap időjárása is hasonlóan változékony lesz. A borult idő talán még annyira nem is probléma a nyitott arénában tartózkodóknak, a rosszabb inkább az, hogy esőre is lehet majd számítani.

Aggodalomra azonban semmi ok, a menedzsment közlése szerint ugyanis eső esetén is megtartják a péntekre, szombatra és vasárnapra ütemezett koncerteket.

A rendezvényt eső esetén is megtartjuk!

– kapta a választ az Index a Supermanagementtől.

Esernyőt azonban nem érdemes magunkkal vinnünk az eseményre, ugyanis azt nem lehet bevinni a stadionba, így esőkabát vagy poncsó viselése ajánlott egy esetleges esőzés alkalmával.

Hogy mi történhet akkor, ha nagyobb vihar csapna a le a koncertezőkre? Erről egyelőre még nincs semmilyen információ, így csak reménykedni lehet benne, hogy az időjárás nem húzza keresztbe az elképzeléseket.  

Sorra adják el a jegyeiket a rajongók

Már nem kell sokat várni, és ha a csillagok is úgy akarják, hamarosan megkezdődik az első show a Puskásban. Bár kétségtelen, hogy emberfeletti teljesítmény, hogy egy magyar előadó három napon át megtöltsön egy arénát, mégis egyre többeknek szemet szúrt az, hogy a közönségből egyre többen kínálják fel eladásra a jegyeiket.

Érdekesség, hogy jómagam is számos hirdetést láttam az ismeretségi körömből a közösségi oldalakon, olyan barátaim is eladásra kínálták a jegyeiket, akikről nem is gondoltam volna, hogy valaha egy Azahriah számot is meghallgattak. (Tudom, tudom, eretnek dolog lehet ez, de már rég elmúlt a tízéves osztálytalálkozóm is, így talán jobban érthető a dolog.)

Így eljutottunk az első kategóriához, akik a jegyeiket eladásra kínálhatják. Valószínű sokan az Azahriah-láz jelenségét meglovagolva azért vásároltak meg jegyeket, hogy majd nagyobb haszonnal túl tudjanak adni rajta. Bár ez a fajta üzérkedés sok koncert esetében sikeres lehet, úgy tűnik, most nem jött be a tervük. Persze, ha valaki például kiemelt állóhelyekre vagy állóhelyekre (közvetlenül a színpad előtti küzdőtérre) szóló jegyeket kínál, az jól járhat, azokra a helyekre ugyanis már nem lehet bejutni.

A második kategóriában levők azok lehetnek, akiket elkapott valamilyen betegség, ami mostanában a környezetemben is végigsöpör. Ebbe a kategóriába sorolnám azokat is, akik valamilyen családi vagy munkahelyi elfoglaltság miatt végül kénytelenek lesznek kihagyni a koncertet. Véleményem szerint az is az egyik oka lehet a jegyeladásoknak, hogy az emberek már legalább egy hete azon izgulhatnak, hogy vajon bőrig áznak-e majd a helyszínen, és mérlegelték a megfázás versus a „valamikor majd megismételhető koncertélmény” lehetőségét.

Mindezek ellenére azonban vannak olyan elvetemült rajongók is, akik annyira várják már a koncert kezdetét, hogy napok óta a helyszín előtt táboroznak, hogy a legjobb hely jusson számukra, közvetlenül kedvenc előadójuk előtt. 

De akkor mennyi az annyi?

A hivatalos jegyértékesítő, a Broadway.hu oldalán még számos szektorban van hol elvétve, hol pedig bőséggel szabad hely. Ezt azzal is magyarázzák, hogy a színpad felépítése után kiderült, hogy a delay tornyok az eredeti félelmektől eltérően sokkal kisebb helyről takarják ki a színpadot, így most több, korábban nem értékesített helyekre lehet jegyet kapni.  

Mindezek mellett a Ticketswap oldalon is megvásárolhatóak jegyek a koncertre, itt már másodkézből. Egy pár nappal ezelőtt össze is számolták az itt eladásra kínált jegyeket, és az összesített darabszám 3000 jegyre kúszott fel, bár azóta biztosan gazdára talált számos belépő. Ettől függetlenül, ha nem is lesz telt ház, a három Aréna-koncert így is egyedülálló Magyarországon. 

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top