nlc.hu
Sztárok
Hírességek cégeinek bevétele

Több száz milliót kerestek a magyar celebek cégei 2023-ban

Az Opten hivatalos adatai szerint a következő celebek igen jól kerestek tavaly.

Sebestyén Balázs

A műsorvezetőnek két bejegyzett cége is van, ám csak az egyiknek volt árbevétele 2023-ban. A Phova Kft. igaz szerényebb évet zárt tavaly, mint 2022-ben, így is 460 millió forintos árbevételt termelt (a két évvel ezelőtti félmilliárdoshoz képest), amelyből 150 millió forint volt a profit. Az alapítói határozat szerint Sebestyén Balázs 147 millió forintos osztalék kifizetése mellett döntött – írja a 24.hu.

Fotó: Schumy Csaba

Fotó: Schumy Csaba

Gáspár Laci

Az énekes GL Sztár Bt. nevű cége is hasított tavaly: az éves bevétele 56 millió forint volt, amelyből az adózott eredmény nagyjából 27 millió forint: ezzel megkilencszerezte a 2022-es évi profitját, ám osztalékot ezúttal sem fizettek. 

Nagy Feró

A Nagyferó Kft. 99 millió forintos árbevétellel zárta a tavalyi évet, valamint egyéb bevételekből 83 milliót gyűjtött össze. A profit jelentősebb nagyobb volt, mint két évvel ezelőtt: a 2022-es 23 millió forint után 35 millió volt a 2023-as tiszta haszon. Osztalékot ebben az esetben sem fizettek.

Kovács Ákos

Fotó: Schumy Csaba

Fotó: Schumy Csaba

Az énekesnek is elég jó éve volt, bár pár millióval elmaradt a két évvel ezelőtti bevételétől. 518 millió helyett 468 millió forintot termelt a Fehér Sólyom Bt. Az adózott eredmény viszont nőtt, 335 millió forint profitra tett szert. Osztalékot itt sem fizettek. 

Valkusz Milán és Marics Peti közös cége

A fiúk évek óta hasítanak, egy ideje pedig már nemcsak a színpadon, de a televízióban is sokat szerepelnek. A bevételeik is arányosan nőnek a megjelenéseik számával: 200 milliós bevétellel, 134 milliós profittal zárták a 2023-as évet. Idén több osztalékot vettek ki, hiszen az előző évekből fel nem használt nyereséggel, illetve az idei profittal együtt 156 milliós osztalékot fizettek ki.

T.Danny

Telegdy Dániel is egyre nagyobb figyelmet kap a médiában, ami a cégének bevételein is látszik. A 24.hu szerint 2023-ban 261 milliós bevételt termelt a cég, mindössze 7,8 milliós profittal. Ami ennél érdekesebb, hogy tavaly 55 millió forintot fizettek ki járandóságként az ügyvezetőnek – aki 2022 óta T. Danny a cégben.

T.Danny

A TV2 Zsákbamacska c. műsor sajtótájékoztatója, Fotó: Birton Szabolcs

Majka

A rapper DYMA MM Kft. nevű cégének számai is elérhetők: 512 milliós árbevétellel zárt, ami jóval több, mint az eddigi években, ebből pedig 75 millió forint a profit. „Az előző évek eredménytartalékának és az adózott eredmény terhére” összesen 80 millió forintos osztalékot vett ki.

Rúzsa Magdi

Az énekesnő Plagiguel Kft. nevű cége a tavalyi évet 389 milliós árbevétellel zárta, közel 59 milliós profittal. Mint kiderült, „a 2023-as adózott eredményét osztalékként kifizeti.” A 2023-as év 128 százalékos bevétel-növekedést jelentett számára gazdasági szempontból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top