nlc.hu
Sztárok
Dobó Kata nem szeretett volna színésznő lenni

Dobó Kata meglepő vallomása: nem színésznő szeretett volna lenni, jóval földhözragadtabb álmai voltak

Túlságosan gátlásos volt gyerekként ahhoz, hogy színészi pályáról álmodozzon, és csak Földessy Margitnak köszönheti, hogy mégis ebbe az irányba terelte a sors.

Dobó Kata a kilencvenes évek vége, pontosabban A miniszter félrelép óta az ország egyik legkeresettebb színésznője. Emiatt nehéz elképzelnünk, hogy gyerekként ne erre vágyott volna, de a valóság nem ezt mutatja.

Gátlásos fiatal voltam, sosem akartam látható lenni vagy szerepelni. A pályaterveim odáig terjedtek, hogy bolti eladó leszek.

Hogy Katával mostanság nem egy CBA kasszájában, hanem a színpadon és a filmvásznon találkozhatunk, elsősorban Földessy Margitnak köszönhető, akinek iskolája, a Földessy Margit Színjáték- és Drámastúdió jövőre ünnepelheti a fennállásának 40. évfordulóját.

Dobó Kata

Dobó Kata a Játékszínben található öltözőjében (fotó: Olajos Piroska/Fotocentral)

Dobó Kata erről a Duna Családi kör című műsorában mesélt, amit a Bors szemlézett.

Földessy Margit által tudtam kilépni a komfortzónámból, és lett elég bátorságom, hogy jelentkezzek a Színművészeti Főiskolára

– magyarázta, hozzátéve, hogy Margitnak köszönhetően sikerült legyűrnie a lámpalázát. Ők ketten máig jóban vannak, bár sajnos csak nagyon ritkán tudnak találkozni egymással.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top