nlc.hu
Sztárok
Ők Hollywood feltörekvő színészpalántái

Reszkess Brad Pitt! 6 színész, aki fiatal, tehetséges és készen áll meghódítani Hollywoodot

Egyre több a feltörekvő színész, aki csak arra vár, hogy végre bevehesse az álomgyár falait. Az ostrom azonban már megkezdődött.

Nem azt akarom mondani, hogy Brad Pitt ideje leáldozóban van, de tény, hogy túl rég óta van ahhoz a szakmában, hogy ne legyenek kihívói. Márpedig a lista egészen hosszú, rengeteg új arc van, akikben egy valami közös: tehetségesek és bizonyítani akarnak. Mutatjuk, kikkel érdemes számolni az újoncok közül.

Paul Mescal

Az ír származású színész még csak 28 éves, de már tucatnyi neves díjra felterjesztették, és 2023-ban az Oscarra is esélyes volt A legjobb férfi főszereplőnek járó kategóriában. Az most részletkérdés, hogy Brendan Fraser vihette haza abban az évben az aranyszobrocskát, ugyanis Mescal mindössze 2019 óta van a pályán, tehát már maga a jelölés egy ilyen erős mezőnyben is árulkodó volt a tehetségét illetően.

Paul Mescal

Fotó: Getty Images/Dave Benett

A színész 2020-ban robbant be egyik pillanatról a másikra a köztudatba, amikor megkapta Connell szerepét a Normális emberek című minisorozatban. A sokrétű karakter hamar belopta magát a nézők szívébe, a kritikusok és a szakma pedig egyaránt keblére ölelte a feltörekvő titánt. Mescal nem tizenkettő egy tucat, van egyénisége, és nem mellesleg tehetsége is mintha ösztönös lenne. Persze ez lehet, hogy csak a látszat, ugyanis 16 éves kora óta játszik színpadon, és a diplomáját is előadóművészetből szerezte.

Mescal naptárja zsúfolt, csak most négy olyan film látható az IMDb-adatlapján, ami előkészületben van, de a Volt egyszer egy nyárban, a Mind idegenek vagyunkban és Foe-ban is zseniális volt, érdemes őt megjegyezni.

Nicholas Galitzine

Nicholas Galitzine neve vagy arca már ismerősebb lehet, ő az ügyeletes szívtipró, aki fiatal kora ellenére elnyerte Anne Hathaway kegyeit a legújabb romantikus filmben, A rólad alkotott képben. Galitzine-nek ugyanakkor nem ez volt a debütálása, a 2021-es Hamupipőke tette őt fel a térképre, ahol Robert herceget keltette életre – és mellé az ének- és tánctudását is megcsillogtatta –, illetve hatalmas rajongótáborra tett szert a Vörös, fehér és királykék című Netflix-adaptációban is.

Azt most kegyesen elfelejtjük neki, hogy a Bíbor szívek mekkora baklövés volt, cserébe viszont kiemeljük a Mary & George című sorozatot, ahol Julianne Moore és Tony Curran mellett brillírozott.

Nicholas Galitzine

Fotó: Getty Images/Jamie McCarthy

A 29 éves Galitzine első ránézésre nem több egy szép pofinál, főleg azért, mert egyfajta gőg sugárzik róla, de aki egyetlen filmjét is látta, tudja, hogy ezt a lehető legügyesebben tudja kiaknázni, ha teret engednek neki. Galitzine jövője csak annyiban kérdéses, hogy lesz-e olyan rendező, aki végre nem a szépfiút látja benne, hanem engedi, hogy más rétegeit is felszínre hozza, mert még a felületes szemlélő is látja, hogy több van benne. Például mint Brad Pittben a Harcosok klubjában.

Jacob Elordi

Nem hiányozhat a listáról Jacob Elordi sem, akinek klasszikus tinifilmes múltja van. Nem ciki a zsáner, hiszen a legnagyobbaknak is volt ilyen, ráadásul a 26 éves Elordiról már a Csókfülkében sem az volt az ember benyomása, hogy egy kamasz fiút lát. A három részes romkom fogalommá tette a nevét, az Eufóriában pedig azt is megmutatta, hogy ő maga is többre vágyik a „szexi pasi” sztereotípiánál. Így landolt a Saltburnben és a Priscillában is – utóbbiban magát a legendát, Elvist alakította.

Jacob Elordi

Fotó: Getty Images/Variety

Jacob Elordi jóképű, de markáns vonásai miatt nem a klasszikus értelemben – és talán pont ennek köszönhető a sikere is. Egyszerre tud nagyon vonzó és nagyon ellenszenves is lenni, ha úgy akarja, ami előrevetíti, mennyi potenciál is van benne. A színész idén az Oh, Canada című drámával érkezik, ahol Richard Gere és Uma Thurman lesznek a partnerei, emellett öt másik filmje is előkészületben van. 

Dominic Sessa

Dominic Sessa biográfiája a lehető legrövidebb. Tavaly, a Téli szünet című filmmel debütált a nagyvásznon – és azonnal generációjának egyik legnagyobb tehetségének kiáltották ki. A Los Angeles Times igazi ritka unikornisnak nevezte őt, de a film rendezője, Alexander Payne sem fukarkodott a dicsérettel a 21 éves színészt illetően.

Dominic ösztönösen megértette, hogyan férhet hozzá saját élettapasztalata által egy érzelmileg intelligens előadáshoz. Miután meggyőződtem arról, hogy ennek az újoncnak megvan a képessége a főszerepre, őt választottam, mert volt egy olyan arca is, amelyet szerettem volna meggyógyítani a film történetével” – mondta.

Dominic Sessa

Fotó: Getty Images/Rodin Eckenroth

Hogy mennyire jól sült el Sessa castingja az abból is kiderül, hogy jelenleg három különböző projektje van készülőben, láthatóan teljes erőbedobással várja, hogy megmutathassa a benne rejlő még kiaknázatlan lehetőséget. Azzal pedig, hogy a színész egy képzeletbeli faj ritka egyede tökéletesen egyetértünk: az egész kisugárzása a ’70-es éveket idézi, miközben ő maga a manifesztálódott Z-generáció egy személyben.

Hero Fiennes Tiffin

26 éves, de már most rengeteg női szívet elrabolt, hála a Miután-sorozatnak, ahol Hardin Scottot alakítja. Hero Fiennes Tiffin képes volt ezzel a lehetetlenül rossz franchise-zal is megalapozni a hírnevét, méghozzá úgy, hogy azon nem esett csorba. Senki nem mondja rá, hogy rossz színész, ugyanis nem az. Lehet, hogy a „se veled, se nélküled” románc semmitmondó forgatókönyvét már az elején ki kellett volna dobni a kukába, Fiennes Tiffin viszont ehhez képest is meg tud olyan érzelmeket ragadni, hogy elhiggyük, benne van az X-faktor.

Hero Fiennes Tiffin

Fotó: Getty Images/Dimitrios Kambouris/GA

Nem is lehetne másképp, két olyan tehetséges nagybácsival a háttérben, mint Joseph és Ralph Fiennes. Fiennes Tiffin egyébként gyerekszínészként és -modellként kezdte a pályafutását, sőt, Ralphfal össze is ér a karrierjük egy ponton, hiszen a színész alakította a gyermek Voldemortot, míg nagybátyja a varázslót, akit nem nevezünk nevén. A fiatal tehetség tavaly Guy Ritchie filmjében, a The Ministry of Ungentlemanly Warfare-ben pedig már megmutatta, képes túllépni Hardin karakterén – mi pedig kíváncsian várjuk, mit tartogat még.

Austin Abrams

Austin Abrams nem kispályás, már több mint harminc film és sorozat van a háta mögött, és a játéka egyre kiforrottabb. A 27 éves színész legnagyobb erőssége a kissé különc, kissé réveteg sármja, egyfajta atipikus figura a felsorolt „szépfiúk” között. Maníros, de a szó legjobb értelmében, amolyan „alter szomszéd srác”, ettől működik igazán jól a vásznon, és ezért tűnik annyira hétköznapinak minden szerepében is.

Austin Abrams

Fotó: Getty Images/Jeff Kravitz

Abrams hírnevét a 2015-ös Papírvárosok alapozta meg, azóta pedig már több frontról is támadt. Ő volt a mogorva főszereplő a Netflix karácsonyi kedvencében, a Dash és Lily-ben, de A szerelem kémiájában, az Eufóriában vagy éppen a Bosszúra készenben is megcsillogtatta tudását – utóbbiban kifejezetten jól állt neki a hisztis attitűd, ami a karakterét jellemezte. Sajnos igazán jelentőségteljes szerepet – mint például Mascal vagy Elordi – még nem bíztak rá, de kétségkívül elbírna azzal is, ha esélyt kapna.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top