nlc.hu
Sztárok
Virrasztást tartottak Tompos Kátya emlékére

Virrasztást tartottak Tompos Kátya emlékére a Várkert Bazárban

A megemlékezésen a színésznő pályatársai is részt vettek, mécseseket és virágokat helyeztek el Tompos Kátya fotójánál.
Gyertyagyújtással és virrasztással emlékeznek Tompos Kátya színészre, énekesre a Várkert Bazárnál 2024. június 7-én

Virrasztást tartottak az egy héttel korábban elhunyt színésznő-énekesnő, Tompos Kátya emlékére Budapesten, a Várkert Bazár neoreneszánsz kertjében péntek este.

A Juhász Anna Irodalmi Szalon és Hrutka Róbert által meghirdetett megemlékezésre érkezők, köztük Tompos Kátya pályatársai, mécseseket és virágokat helyeztek el a színésznő fotójánál, miközben a kivetítőn az énekeső felvételeiből készült összeállítást hallgathatták.

A Telex azt írja, a virrasztáson néhány százan vettek részt. Több színészt is próbáltak megszólaltatni, de a láthatóan elérzékenyült művészek azt mondták, még annyira mélyen érinti őket Tompos Kátya halála, hogy nem szeretnének nyilatkozni.

Fotók a virrasztásról:

Gyertyagyújtással és virrasztással emlékeznek Tompos Kátya színészre, énekesre a Várkert Bazárnál 2024. június 7-én
Megnézem
Összes kép (9)

A megemlékezéshez a Nemzeti Színház is csatlakozott, a teátrum előterében alakítottak ki egy helyet Tompos Kátya emlékére, ahol bárki leróhatta a kegyeletét a színésznő előtt.

Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes hosszan tartó rákbetegség után, 41 évesen hunyt el május 31-én. Éppen előző nap érkezett a hír, hogy összegyűlt a pénz a külföldi gyógykezelésére a Szegedi Nemzeti Színház jótékonysági rendezvényén, amit kollégái, barátai szerveztek.

Tompos Kátya 1983. március 13-án született Budapesten. 2001 és 2005 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem operett-musical szakára járt, 2005-2007-ben a József Attila Színház tagja volt, majd 2007-2008-ban a Bárka Színházban játszott. 2008 és 2018 között a Nemzeti Színház tagja volt. Több filmben is főszerepet játszott, látható volt a Valami Amerika 2-ben (2008), a Poligamyban (2009), a Köntörfalakban (2010), a Nőm, nejem, csajomban (2012), a Coming outban (2013), a Valami Amerika 3-ban (2018) és a Most van most című filmben (2019) is.

(nlc/MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top