nlc.hu
Sztárok
Kiosztották a Petőfi Zenei Díjakat

Ákos, a Magna Cum Laude, Freddie és Gubik Petra kapta a Petőfi Zenei Díjat

A díjakat az életműdíjas Nagy Feró adta át.

A Magna Cum Laude lett az év együttese, Freddie az év férfi előadója, Gubik Petra pedig az év női előadója. Az év koncertje kategóriában Ákos lett a befutó. Az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió munkatársai által megszavazott díjakat szombat este adták át az A38-as hajón, a műsort a közmédiai is közvetítette – írja a Telex.

Ákos

Ákos és a Petőfi Zenei Díj (fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Az év férfi előadója a köztévén műsorvezetésben is jártas Fehérvári Gábor Alfréd Freddie lett, a női előadó pedig Gubik Petra. Ők ketten A Dal 2024 extra produkciójában duettet énekeltek. Az év együttese a Magna Cum Laude lett, az év zenei felvétele pedig Szarka Tamás Otthon vagyunk című dala, ami a Felvidéket mutatja be.

Az év koncertje Ákos operaházi jubileumi előadása lett, ami az énekes harmincéves szólókarrierjét ünnepelte. Ákos ezzel együtt már háromszoros Petőfi-díjas. Az év hangszeres előadójának a Parno Graszt zenekart választották, az év rádiós koncertje elismerést pedig a 4S Street kapta. László Evelin a Legényes című dala lett az év dala, az Arcidra pedig az év felfedezettje. Utóbbiak A Dal 2024 adásaiban váltak ismertté.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top