nlc.hu
Sztárok
903 nap után újra műteni kell Sydney van den Bosch-t: "Hogy most félek-e? Igen."

903 nap után újra műteni kell Sydney van den Bosch-t: „Hogy most félek-e? Igen!”

Sydney van den Bosch közösségi oldalán vallott arról, hogy milyen megpróbáltatásokkal kell hamarosan szembenéznie, majd őszintén vallott saját érzéseiről is.

Korábban már mi is írtunk róla, hogy Sydney van den Bosch szervezetében megtalálták azt az úgy nevezett BRCA-génmutációt, a szülőktől öröklött genetikai hibát, amely megemeli a rákos betegség kialakulásának kockázatát már fiatal korban. Kiderült, örökölte a hajlamot, és az utána következő mammográfiás vizsgálat kimutatta, hogy kezdődő rosszindulatú daganat van az egyik mellében. Az orvosa azonnali műtétet javasolt, de ő a további esetleges beavatkozások, kezelések helyett egy másik, egy nő számára drámai utat választott, úgy döntött ugyanis, hogy mindkét mellét eltávolíttatja.

Sydney van den Bosch

Sydney van den Bosch (Fotó: Trenka Attila)

Bár a műtét már több, mint két éve volt, hamarosan ismét kés alá kell feküdnie. Az Instagram-oldalán bevallotta, hogy akkor nem félt, ám most igen, mert úgy érzi, egyre nehezebben viseli a rengeteg nehézséget, ami a betegségével jár.

903 napja műtöttek, de 9 nap múlva újra ott leszek. Hogy féltem-e 3 éve? Nem. Hogy most félek-e? Igen. Mindenki annyi terhet kap a sorstól amennyit elbír, de kezdem azt érezni, hogy egy picivel többet kaptam a kelleténél.

„Mostanában csak azt mondom, hogy egy »gyógyegér« vagyok, sajnos, nem túl ideális genetikával és rengeteg szerencsével. Hogy miért írom le ezeket a sorokat? Mert másnak is lehet ilyen hajlama, én magam is járok szűrővizsgálatokra, a kétoldali masztektómiám nem azt jelentette, hogy többet nem kell vizsgálatokra járnom, csupán annyit, hogy nyugodtan alhatok. Beszélgessetek a családotokkal, hogy tudjátok, mire kell figyelnetek. 1-1 ilyen vizsgálat nem több idő, mint egy mozi, kávé vagy vacsora. Vigyázzatok magatokra és küldjétek el a szeretteiteket, vagy menjetek el együtt” – írta le posztjában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top