nlc.hu
Sztárok

Sydney van den Bosch levetette a melleit

Sydney van den Bosch levetette a melleit

A gyönyörű modell a közelmúltban nehéz döntés elé került.

Sydney van den Bosch szervezetében megtalálták azt az úgy nevezett BRCA-génmutációt, a szülőktől öröklött genetikai hibát, amely megemeli a rákos betegség kialakulásának kockázatát már fiatal korban – írja a Blikk.

„A BRCA-génmutáció nagyon ritkán fordul elő, anyukámnak korábban mellrákja volt, s végignéztem, min ment keresztül, hogyan győzi le a betegséget. Két éve volt egy nőgyógyászati műtétem, az orvos, aki nemcsak nőgyógyász, hanem onkológus is, pontosan ismerte anyukám történetét. Ő hívta fel a figyelmünket először, hogy a mellrák bizony örökölhető” – mondta Sydney van den Bosch.

Sydney van den bosch melleltávolítás

Fotó: Sajtószoba

Kiderült, örökölte a hajlamot, és az utána következő mammográfiás vizsgálat kimutatta, hogy kezdődő rosszindulatú daganat van az egyik mellében. Az orvosa azonnali műtétet javasolt, de ő a további esetleges beavatkozások, kezelések helyett egy másik, egy nő számára drámai utat választott, úgy döntött, mindkét mellét eltávolíttatja.

„Közel fél évvel a műtétem után már teljes mértékben gyógyultnak mondhatom magam, ami hatalmas boldogság és megkönnyebbülés számomra. Az volt az elsődleges célom, hogy a jövőben is egy egészséges és kiegyensúlyozott életet élhessek, így a bizonytalanság helyett a biztos megoldás mellett döntöttem azzal, hogy eltávolíttattam a melleimet, hiszen a génmutáció, amit magamban hordozok, életviteltől függetlenül is további komoly problémákat okozott volna” – mondta a Szerencsekerék háziasszonya. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top