nlc.hu
Sztárok
Bodrogi Gyula régen és most

Így nézett ki Bodrogi Gyula, amikor felvették a Színművészetire

Amikor az azóta legendás karriert befutott színművészt felvették a főiskolára, sok haja és komoly magatartásproblémája volt.

Idén áprilisban lett 90 éves Bodrogi Gyula, aki a családjában szendvicsgyerek: nővére 4 évvel idősebb nála, húga pedig 14 esztendővel fiatalabb. Eredeti vezetékneve Buzik, amit az édesapja akkor változtatott Bodrogira, amikor a leendő színművész kiskamasz volt.

Bodrogi Gyula

Fotó: Fotocentrál.hu – Falus Kriszta

Bár már kisfiúként játszhatott a világot jelentő deszkákon, iskolás korában matematika tanárnak készült. Az érettségit követően aztán a tanárképző helyett mégis a Színház- és Filmművészeti Főiskolára jelentkezett, ahova elsőre fel is vették.

Egy percig sem bánta meg a döntését, rossz magaviselete miatt azonban több mint egy tucat fegyelmit kapott a tanáraitól, sőt az egyik húzása miatt el is tanácsolták az nagyhírű intézményből. Egyik mestere, Básti Lajos közbenjárása kellett ahhoz, hogy ne csapják ki végleg az egyébként rendkívül tehetséges színésznövendéket.

A főiskolán talált rá a szerelem

Balhés viselkedés ide vagy oda, a lányok nagyon szerették a sármos Bodrogi Gyulát. Törőcsik Marival is itt ismerkedtek meg és szerettek egymásba: 1956-ban hivatalosan is összekötötték az életüket, házasságuk 8 éven át tartott.

Ezután ismerte meg második feleségét, Voith Ágit, akivel közös gyermekük is született. Bodrogi Ádám 1973-ban látta meg a napvilágot, és két unokával is megajándékozta a szüleit. A színész és felesége még 1978-ban úgy döntöttek, hogy külön utakon folytatják, a válási papírokat azonban máig nem adták be.

Bodrogi Gyula az egykori manöken, Vass Angéla mellett találta meg a boldogságot, Voith Ági pedig Döme Zsolt mellett horgonyzott le. A két pár között harmonikus baráti viszony alakult ki az idők során, amiről sokan példát vehetnének.

Megnézem
Összes kép (8)

Nyitókép: Fotocentrál.hu – Falus Kriszta

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top