nlc.hu
Sztárok
Súlyos demenciával küzd Szilágyi János

Súlyos demenciával küzd a legendás riporter, Szilágyi János

Súlyos demenciával küzd Szilágyi János és most beszámolt a részletekről. Előfordul, például olyan is, hogy nem emlékszik nevekre és ezt nehezen viseli.

 Szilágyi János, a legendás riporter úgy érzi, képes lenne tető alá hozni egy műsort, a jelenleg egészségi állapota nem engedi ezt. A problémái miatt már orvoshoz fordult.

Súlyos demenciával küzd a legendás riporter, Szilágyi JánosA 88 éves  Szilágyi János elmondása szerint képes lenne műsort készíteni, de a mindennapjai jelenleg az időskori demenciával való küzdelemről szólnak.

“Naponta felizgatom magam. Nagyon erős demenciám van, nagy léptékkel haladok felé. Rohadtul felejtek, de olyan szinten, hogy itt van előttem ez a pohár víz, de ha amott volna, és el akarnám venni, azt mondanám: mit akartam én?” – mesélt probléma Szilágyi János Rónai Egonnak az ATV Húzós podcastjében.

Nemrégiben például egy régi barátja keresztnevére nem emlékezett. Az egyetlen vigasza az, hogy kívülről nem látszik mindez.

“Más bajom nincs, de ez elég nagy baj. Voltam dokinál is, aki azt mondta, nem vagyok betegszinten, de az öregedéssel együtt jár a feledékenység, és én ebben elég kimagasló színvonalat képviselek” – mondta a riporter.

Szilágyi János szerint a felesége, Györgyi az elszenvedője ennek a bosszantó állapotnak, és bár már negyven éve házasok, a tévés gyakran vele sem tudja megértetni magát.

“Ő eléggé fegyelmezi magát, mert hozzászokott. És tudja, hogy ilyen vagyok. Szeret és elfogad.” – nyilatkozta Szilágyi János.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top