nlc.hu
Sztárok
Fontos kezdeményezésben vállal aktív szerepet Hosszú Katinka

Fontos kezdeményezésben vállal aktív szerepet Hosszú Katinka

A sportolónő saját közösségi oldalán írt egy hosszabb értekezést arról, hogy mennyire fontos a sportolás elkezdése már gyermekkorban.

Hosszú Katinka egy igencsak fontos dologra figyelmezteti a szülőket egy kezdeményezés keretében, melynek lényege az, hogy megszerettessék a fiatalokkal a sportolást. A tervekről maga az úszónő – aki sajnos nem jutott ki a 2024-es olimpiára – saját közösségi oldalán írt egy hosszabb bejegyzésben. 

Fotó: Birton Szabolcs

Fotó: Birton Szabolcs

„Az elmúlt félévben egy számomra igen fontos kezdeményezésben vehettem részt: a Családmentő Gyermekvédelmi Program nagykövete és arca lehettem Csepelen. A program keretében ingyenes ismeretterjesztő előadások és workshopok zajlottak 3 helyszínen, ahol több száz érdeklődőnek, szülőknek és pedagógusoknak segítettek abban, hogy hogyan tudják sikeresen csökkenteni a gyermekek képernyőidejét, ezzel megakadályozva a digitális káros tartalmak beszivárgását gyermekek életébe.”

– kezdett bele mondandójába a sportolónő.

„Az idei tanévnek lassan vége, de Csepelen, a következő tanévben továbbra is szeretnénk folytatni a programot annak érdekében, hogy még több szülőt, családot érhessünk el és hívjuk fel a figyelmet az okostelefonok okozta függőségre, veszélyekre.

Fontos ez, hiszen sok gyermek számára a sporttal kapcsolatos élmények egy része ma már számítógépeken, konzolokon keresztül érkeznek. Sajnos egyre több diák már nem rohan iskola után a helyi sportpályára, parkba mozogni, játszani, és egyre inkább a képernyők bűvöletében élnek.
A személyes képernyőhasználat, a videójátékok, okostelefon appok bizonyos mértékű pozitív hatással is lehetnek használóira, de addiktív, ingergazdag felületeikkel, megoldásaikkal sok olyan tevékenységtől elveszik a fiatalok idejét, amelyek a normál agyfejlődésükhöz, érett felnőtté válásukhoz elengedhetetlenek.

A sport talán az egyik ilyen legfontosabb hiszen, nem csupán az izmok fejlődéséhez és a fizikai egészségünkhöz járul hozzá, de fejleszti agyunk azon területeit, amelyek a kudarcok feldolgozásához, a konfliktusok kezeléséhez, az önkontrollhoz, vagy éppen az érzelmi intelligencia fejlődéséhez nélkülözhetetlenek.”

– folytatta. 

„Ha összefogunk és közösen gondolkodunk, ahogy ez Csepelen is történik, akkor közösen felkelthetjük újra a gyerekek sport- és a szabadidős tevékenységek iránti lelkesedését, rávilágítva arra, hogy a mozgás is lehet a szórakoztató, izgalmas és élvezetes, terepet biztosíthat a tanulásnak, barátkozásnak, kapcsolatteremtésnek.”

– zárta le gondolatait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top