nlc.hu
TV-sztárok
Hosszú Katinka arról, hogy nem jutott ki az olimpiára

„Jó volt megpróbálni kijutni az olimpiára” – Hosszú Katinka üzent, miután nem lehet ott Párizsban

Múlt héten derült ki, hogy az úszónőnek nem sikerült megúsznia az olimpiai szintet.

2023 nyár végén szült Hosszú Katinka, nem sokkal később pedig egy poszttal tudatta a nyilvánossággal, hogy ismét edz – akkor a medencéből posztolt. Hazánk egyik legeredményesebb sportolója még tavaly bejelentette, hogy szeretne ott lenni a párizsi olimpián, ezért pedig mindent megtesz.

Hosszú Katinka

Fotó: Getty Images

Múlt héten azonban kiderült, hogy nem tudta megúszni az olimpiai szintet, ezért nem lehet ott az ötkarikás játékokon a francia fővárosban. A háromszoros olimpiai bajnok 200 méter vegyesen próbálkozott a párizsi indulási jog megszerzésével, ám a fináléban elért 2:18.41 perces ideje jócskán elmaradt a szinttől (2:11.47 perc) – így nem szerzett kvótát. 

Hosszú Katinka úgy érzi, mindent megtett a sikerért, a közösségi oldalán írt erről. 

Lehet, hogy klisének hangzik, de mindig az út a fontos, nem a végcél. Azt hiszem ezt én már nyugodt szívvel mondhatom, hiszen az úszásban már minden lehetséges cél sikerült és mindig a folyamat adja a boldogságot, nem a siker… Nekünk egy nagyon boldog évünk van. Köszönöm a rengeteg üzenetet, jó volt megpróbálni kijutni az olimpiára! Mondanám, hogy majd legközelebb sikerül…

Bár az úszónő minden bizonnyal komolyan vette az edzéseket, az biztos, hogy már nem az úszás az első az életében, ezt korábban leszögezte. Erről árulkodik a bejegyzése is, hiszen pár évvel ezelőtt még nem vette volna ilyen könnyedén, ha nem sikerül megúsznia azt a bizonyos időt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top