nlc.hu
Sztárok
88 éves lenne a legendás humorista, Hofi Géza

Ma ünnepelné 88. születésnapját a legendás humorista, Hofi Géza

Ma ünnepelné 88. születésnapját a magyarok legendás Hofi Géza. De vajon mi mindenben volt még tehetséges a néhai humorista?

Hofi Géza ma ünnepelné 88. születésnapját. Sokan nem is tudnak róla, hogy az ikon porcelánfestőből lett humorista.

Archív képek Koós János énekes fiókjából. (fotó:fotocentral/Nagy Zoltán)

Archív képek Koós János énekes fiókjából. (fotó:fotocentral/Nagy Zoltán)

Hofi Géza 1936. július 2. született. A tehetsége hamar megmutatkozott, hiszen Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, valamint Karinthy-gyűrűs magyar humorista, előadóművész, színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja volt. A magyar kabaré történetének egyik legismertebb és legtöbbet emlegetett alakja, a kabaréműfaj egyedülálló mestere, aki sajátos, rendkívül összetett humorával és önálló produkcióival új stílust teremtett. Előadásaiban kérlelhetetlen pártatlansággal bírálta a társadalom működését és az aktuális politikai rendszer visszásságait, valamint rendszeresen felhívta a figyelmet különböző kulturális jelenségek és trendek káros hatásaira.
  

“Lazítani, próbálj meg lazítani!” – milyen igaza volt a nagy nevettetőnek. Hofi Géza dalát hallgatva az ember megpróbált lassítani, kilépni a mókuskerékből, és nagyítóval keresni a boldogság apró pillanatait. A legendás humorista, akiért az egész ország rajongott, ma lenne 88 éves.

Hofi az utolsó éveiben végre tudott lazítani, részben köszönhetően fiatal, csinos feleségének, aki minden gondolatát figyelemmel kísérte. Az ország első számú komikusa, az első standuposunk valószínűleg úgy képzelte, hogy örökké él majd Ildikó mellett. Azonban a sors csak hatvanöt évet adott neki. A zseniális Hofi Géza július 2-án lenne 88 éves.
 

„Az elmúlt években mindent elmondtam a Gézához fűződő örök szerelemről, a világon mindent. Itt van bennem és itt van mellettem, az érzéseim semmit sem változtak iránta. Ráadásul amióta 2019-ben márványtáblát kapott az önkormányzattól, azóta a szülinapján csatlakozik egy-egy régi barát is a megkoszorúzáskor. Így lesz most is. Géza emléke örök, és ezt szerencsére nem csak én érzem így…” – mondta Hofi Ildikó.

Via

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top