nlc.hu
Sztárok

11 éve nem ad Hofit a közmédia

Hofi Géza özvegye nagyon kiakadt a köztévére: “Tényleg nem tudtam, sírjak vagy nevessek”

Az MTVA állítólag visszatartotta Hofi Géza archív felvételeit.

Július 2-án lett volna 85 esztendős Hofi Géza. Ebből az alkalomból Hofi-esttel emlékeztek az Örkény Színházban a múlt hét végén, a résztvevők azonban egyetlen archív bejátszást sem láthattak a legendás humoristáról, a köztévé ugyanis visszautasította az özvegy kérését, és nem adott kölcsön semmilyen régi felvételt a rendezvényre, így csak Hofi hangját tudták a szervezők olykor-olykor bejátszani – írja a Blikk.

Hofi

Hosszú évek óta nem ad Hofi-műsort a köztévé – Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

Megkerestük az MTVA illetékeseit, hogy szeretnénk kérni az archívumukból felvételeket az egykori Hofi-műsorokból. (…) Pénzért vásároltuk volna meg Géza emlékét. Nem adtak semmit. (…) Jött is a válasz: Hofi Géza annyira népszerű, hogy az ő művészetét, örökségét nem szeretnénk kiadni a kezünkből” – panaszolta a bulvárlapnak Hofi Géza özvegye, Ildikó, aki teljesen megdöbbent a közmédia reakcióján. “Tényleg nem tudtam, sírjak vagy nevessek. A közmédián minimum 11 éve nem kerül képernyőre Géza” – tette hozzá szomorúan Ildikó.

A Blikk megkeresésére az MTVA-nál azt mondták, hogy Hofi halálának 20. évfordulóján, 2022-ben fognak egy nagyszabású összeállítás keretében megemlékezni róla.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top