nlc.hu
Sztárok
Szulák Andrea bárhová követné lányát, ha arra kérné őt

Szulák Andrea külföldre is követné lányát, ha azt kérné tőle

Szulák Andrea követné lányát akár külföldre is? Most elárulta a színésznő, mik a tervek a jövőre nézve, hiazen lánya, immár kész nővé érett.

Szulák Andreára egyre jobban hasonlít a lánya, Rozina, aki immár 17 éves. Gyakran megkapják, hogy olyanok, mint két tojás. 

Szulák Andrea

(fotó: fotocwntral / Olajos Piroska)

A hatvanéves sztár most a Nők Lapja címlapján szerepel lányával, akivel az interjúban arról is beszéltek, hogy bár külsőleg nagy a hasonlóság, a természetük különbözik. 

“Érdekes, én nem látom magam benne. Sokkal szebb és finomabb jelenség, mint én voltam ennyi idősen. Van stílusa, tartása, valahogy letisztultabb. Pedig én is korán érő típus voltam” – mondta Szulák Andrea a hetilapnak. 

Amikor megszületett lánya, Andrea azt mondta, biztos abban, hogy édesanyja küldte őt neki. De vajon hasonlít rá Rozina?

“A vonásaik hasonlók, de anyu nagyon más természet volt. Szenvedélyes, tüzes, majd megfojtotta az embert a szeretetével. Inkább arra gondoltam, hogy a feladatot, a kihívást és a gyönyörűséget küldte ő, mindazt, amit nekem a kislányom jelent.” – fogalmazott a színésznő.

Az viszont kétségtelen, hogy a kettejük természete nagyon különböző! Gyarmati Rozina úgy fogalmazott:

“Anya lobbanékony, szenvedélyes, én sokkal racionálisabb, higgadtabb vagyok. Sokszor nem is értem, miért idegesíti fel magát olyan dolgokon, amiken én pillanatok alatt túlteszem magam. A lényeg, hogy remekül kiegészítjük egymást. Harmonikus életet alakítottunk ki magunknak, hagyunk elég teret egymásnak, anya soha nem telepszik rám. Nagyon büszke vagyok rá, a teljesítményére, a kitartására. Szerintem nem sokan csinálnák végig azt, amit ő. Folyamatosan tanulom tőle azt is, hogy szabad nemet mondani. Meg hogy örülni kell a legapróbb dolgoknak is az életben. Csak rajtam múlik, kialakítom-e azt a környezetet magam körül, amelyben boldog tudok lenni.”

Rozina azt állítja, rengeteget tanul édesanyjától és ugyanúgy fordítva is igaz. 
“A lányom kezdettől fogva tanít engem. Türelemre, alázatra, elfogadásra. Egészen különleges gyermek, nem is kaphattam volna jobbat. Sokat kellett rá várnom, de megérte. Ő lett az életem középpontja, ­mindig mindennél előbbre való volt.” – fogalmazott Andrea-

Rozina alig tízévesen azt nyilatkozta, neki van a világ legjobb anyukája, de mi a helyzet a jelenben?

“Ma is ugyanígy érzem. Amellett, hogy anyu remekül főz, ő jelenti számomra a biztonságot. Ő az egyetlen támaszom, hozzá fordulok, ha valami baj ér, és mindig tud segíteni. Számomra az is természetes, hogy esténként játszik. Olyankor úgyis tanulok, és amikor hazaér, még van időnk kicsit beszélgetni. Cserébe, amikor másnak dolgoznak a szülei, ő otthon van, és mindenféle programokat szervezünk.” 

Majd Andrea hozzátette:

“Szerintem sokkal több minőségi időt töltünk együtt, mint egy átlag családban szokás. Imádunk például sétálni a természethez közel, ahol lakunk, és néha beugrunk vásárolni Pestre. Szeretünk kettesben shoppingolni.”

De vajon Rozinát érdekli a színészek világa? 

“Engem soha nem hozott lázba se az éneklés, se a színészet. Ellenben az üzleti, marketinges vonal nagyon izgat. Külföldön szeretném elvégezni az egyetemet, és lehet, hogy anyu is velem tart.” Mire Andrea ezekkel a szavakkel vette át a gondolatot: “Miért is ne? Rozina ajánlotta fel, nem az én ötletem. Az a terv, hogy előbb csak egy-két hónapra költöznék a közelébe, aztán majd meglátjuk. Sokan dolgoznak messziről ebben a szakmában. Aztán majd Rozina eldönti: azt szeretné, ha tőle egy utcányira főzném neki a paprikás krumplit, vagy ezer kilométer távolságból.”

De az is kiderült, hogy Andrea nem bánja, ha lánya nem követi őt a színészi pályán:  “Amikor kisgyerek volt, az volt az elvem, hogy lehetőleg minél gazdagabb „étlapot” tegyek elé, aztán majd ő megmondja, mi érdekli. Ha zenét akart tanulni, abban támogattam, ha sportolni szeretett volna, abban, ha a matematika érdekelte, abban. Nem a saját képemre akartam faragni, azt szerettem volna, ha autonóm, független emberré válik.”

Ha csak tudja, a színésznő viszi magával lányát a külföldi turnéidra. Rozina pedig ezt imádja, szerinte óÓriási kincs, hogy ennyi kultúrát megismerhetett.  Jártak már Amerikában, Hollandiában, február­ban, a hatvanadik szülinapján pedig elvitte magával ­Afrikába is lányát.  

“Gondoltam, ez a kerek szülinap megérdemli, hogy alaposan megünnepeljük. Azért esett Zanzibárra a választás, mert Barta Viki, aki az Operettszínházban több előadást is koreografált, azonkívül hiphopedző, egy ideje ott lelte meg a boldogságot, és segít a magyaroknak megszervezni a nyaralásukat. Levette ezt a terhet a vállamról, ráadásul, és esküszöm, nem beszéltünk össze, összefutottunk drága kolléganőmmel, Falusi Mariann-nal is. Teljes volt a csapat. De az igazi ünneplés még csak ezután következik! Az életműkoncertemet decemberben az Erkel Színházban tartjuk. A Stúdió 11 zenészei fognak kísérni, ahogy végig az utóbbi negyven évben. Ezt hozza majd a Mikulás.” – fogalmazott a színésznő.

A teljs interjú pedig megtalálható a Nők Lapja legújabb számában, július 3-tól az újságárusoknál!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top