nlc.hu
Sztárok
Színészek és színésznők, akik társulatot váltottak

Színészek és színésznők, akik évtizedek után váltottak társulatot

Az utóbbi időben nem egyedülálló, hogy egy-egy neves színész vagy színésznő otthagyja azt a társulatot, amelyben akár több évtizede dolgozik.

Derült égből villámcsapásként érte a Játékszín-rajongókat, hogy Szulák Andrea 20 év után úgy döntött, kilép a társulatból. A Menopauza című darab évek óta hatalmas sikerrel fut a teátrumban, a színésznő viszont egy posztban közölte, hogy a legutóbbi volt az utolsó alkalom, hogy szerepelt benne.

„Ma utoljára itt… Játékszín. 20 izgalmas évad után egy időre elbúcsúzunk egymástól, így a Menopauza előadásban szeptembertől már nem leszek látható. Drága Kolléganőimnek szorítok szeretettel! Hajrá Csajok! Az 500-ig meg se álljatok! – írta bejegyzésében Szulák Andrea. A poszt után megkereste a Blikk, amelynek szűkszavúan nyilatkozott az okokról. „Vannak és lesznek más feladataim, ezért döntöttem úgy, hogy befejezem ezt az előadást. A színház azonban játssza tovább” – mondta.

Nem Szulák Andrea az egyetlen! Az utóbbi időben számos színész hagyta ott azt a társulatot, amelyben már évtizedek óta játszott. Az okok nagyon különbözőek, mutatunk pár példát. 

Udvaros Dorottya 22 év után váltott 

Már nem vagyok tagja a Nemzeti Színháznak. Vidnyánszky Attila valóban nem hosszabbította meg a szerződésem

– mondta Udvaros Dorttya a Magyar Hangnak adott interjújában. „Huszonkét éve dolgozom a Nemzetiben, és mindvégig társulati tagként gondoltam magamra, holott valójában csak öt éve vagyok a színház munkavállalója, addig, a kollégáimhoz hasonlóan, vállalkozóként szerződtem az intézménnyel. Az elmúlt öt évben évente újítottuk meg a megállapodást, egészen mostanáig” – tette hozzá. Amikor az okokról kérdezték, annyit mondott, hogy Vidnyánszky a nehéz anyagi helyzetet hozta fel érvnek, illetve kifogásolta a színésznő előadásszámát.

Udvaros Dorottya

Fotó: Olajos Piroska

Nagy Sándor 19 év után hagyta ott Madáchot

A színész az ATV Húzós vendége volt, ott vallotta be, hogy már nem a nagy nevű teátrum tagja. Elárulta, az utóbbi négy évben már nem kapott új szerepet, többek között ezért érett meg benne a váltás gondolata. „Nemrég írtam egy levelet a tanár úrnak (Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója – a szerk.), és elköszöntem. Megköszöntem mindent, és visszaadtam az utolsó szerepem. (…) A Szerednyey Bélától kezdve sokan eljöttünk. (…) Már nem éreztem otthon magam. (…) Meg minden darabom egyszer csak elmúlt. (…) Hogy emögött mi van, mi volt az ok vagy a szándék, azt nem tudom. De már csak a Jézus Krisztus Szupersztár volt, amiben Heródest játszottam, és azt éreztem, hogy ezért az egyért most bemegyek félévente egyszer, aztán ott állok” – fejtette ki a Nagy Sándor.

Szerednyey Béla 64 évesen kezdett új karriert

A színész rekordidőt, 43 évet húzott le a Madách Színházban, de úgy megsértették, hogy szinte egyik napról a másikra visszaadta az összes szerepét.

Szerednyey Béla

Szerednyey Béla (Fotó: Olajos Piroska)

„Az angol jogtulajdonosok felszólítottak, hogy hagyjam el az egyik sikerdarabot, mert kicsúsztam az előírt korhatárból ‒ legalábbis a vezetés ezt kommunikálta felém. Erre én az összes szerepemet leadtam, mert sértette az önérzetemet, és nem akartam megvárni, hogy mindegyikből kirakjanak. Idén már csak egy szerepem maradt az anyaszínházamban, egy olyan darabban, ami magyar jogtulajdonosok kezében van, és ők még nem kifogásolták a koromat” – árulta el akkor Szerednyey, aki ezzel új fejezetet nyitott az életében.

Eszenyi Enikő távozása nem volt teljesen saját döntés

A színésznőnek a Vígszínház igazgatójaként több botránya is volt az évek során, majd végül 2020-ban úgy döntött, visszavonja az igazgatói szerepre beadott pályázatát.

Eszenyi Enikő

Eszenyi Enikő (Fotó: Vörös Szilárd)

„A Vígszínház vezetésére beadott pályázatomat – annak ellenére, hogy a szakmai bizottság azt találta a legjobbnak – visszavonom, vígszínházi munkámat befejezem azzal a hittel, hogy Thália örök és halhatatlan. Kedves Művésztársaim, Pályatársak !Az elmúlt napokban életem legnehezebb pillanatait éltem meg” – írta többek között a lemondással kapcsolatos posztjában a színésznő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top