nlc.hu
Sztárok
75 éves lett Michael Middleton

75 éves lett Michael Middleton, a jövendő király apósa

Megannyi író beszél arról, hogy Vilmos imádja az anyósát és az apósát. Ők azok, akik sosem okoztak nekik csalódást, maximálisan kiállnak a trónörökös és a felesége mellett.

A napokban ünnepelte a 75. születésnapját Katalin hercegné édesapja, Michael Middelton. Nem sok olyan férfi lehet a világon, mint ő, hiszen a lányából egyszer királyné, a legidősebb fiú unokájából pedig király lesz. Neki pedig nincsenek rangjai, és amennyire lehet, még mindig “hétköznapi” életét él. Ez egyébként – vagyis a hétköznapi élet – rengeteget segít a walesi hercegi párnak. Lajos, Sarolta és György a felvonulásokon, ünnepségeken megtanulják a címeikkel járó feladatokat, és már korán rájönnek, milyen felelősségeik vannak a királyi család tagjaként. Ezzel együtt, sok időt töltenek a Middleton nagyszülők vidéki házában, vagy hajókázni mennek a nagyapával, kertészkednek a nagyival. Ott mindenki csak egy átlagos ember, és lássuk be, kimondhatatlanul fontos, hogy ezt éppen annyira megéljék, mint a címeikkel járó kiváltságokat. Michel Middleton immár hétszeres nagypapa, és ideje, hogy jobban megismerjük az életét!

Már régen is volt kapcsolat a két család között

Middleton 1949-ben született az angliai Leedsben. Apja Peter Middleton kapitány volt, aki vadászpilótaként szolgált a II. világháborúban, de 1962-ben Fülöp herceg mellett másodpilótaként szolgált egy 3-4 hónapos dél-amerikai repülőút során. A herceg és Peter Middleton utazását több fotó és videó is megörökítette. Ha úgy tetszik, akkor a Windsorok és a Middletonok élete már ekkor összefonódott.

Visszatérve Michaelhez, ő a gimnázium után határozott volt a továbbtanulást illetően, és jelentkezett a Surrey Egyetemre. Ezt követően a fiatal éveiben csatlakozott a British Airways légitársasághoz, ahol kezdetben repülési diszpécserként dolgozott. Pontosan 1980-at írtunk, amikor feleségül vette Carole Goldsmith-t. Három gyermekük született: Katalin, Pippa és James. 1989-ig Michael nem mondott fel a légitársaságnál, így volt, hogy a család külföldön élt. 1984 és 1986 között például Jordániában laktak. 1987-re az egész család visszaköltözött Angliába, ekkor született meg a házaspár egyetlen fia: James. Carole és Micheal megalapították a partikellékeket forgalmazó üzletüket, ami ma már nem működik.

III. Károly brit király és Michael Middleton

III. Károly brit király és Michael Middleton, Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjén, 2011-ben (Fotó: Chris Jackson/Getty Images)

II. Erzsébet is szerette a Middletonokat

Ami az unokákat illeti, a hercegnének három, Pippának szintén három, Jamesnek pedig egy gyermeke van. És tény, hogy Michael és Carole sokkal aktívabb részese a királyi családnak, amióta György, Sarolta és Lajos megszülettek. Vilmos egyébként is kijelentette, hogy bár a múltban az volt az eljárás, hogy a nem királyi családból származó rokonokat nem hívják meg sehová, ő ezen határozottan változtatni akart, mert Middletonék nemcsak a nejének, de neki is sokat jelentenek. II. Erzsébet is jóban volt velük, mivel szerette, hogy szorgos hétköznapi életét éltek, és azt is nagyon tisztelte bennünk, hogy nem csevegtek a médiának. 

„Amikor Vilmos és Katalin megismerkedtek, majd elmélyült a kapcsolatuk, akkor a herceg elvarázsolta a Middleton szülőket, és ez fordítva is igaz volt. Vilmos egy meleg családi fészekben találta magát, amire nagyon vágyott” – írta könyvében Tina Brown. Vilmos már az esküvő előtt is állandó vendég volt Middletonék otthonában, még a quadját is átvitte hozzájuk.

Katalin hercegné és édesapja az eskvőn

Katalin hercegnét az oltárhoz kíséri édesapja Michael, a westminsteri apátságban (Fotó: Dominic Lipinski – WPA Pool/Getty Images)

Szinte odaköltöztek Vilmosékhoz, mióta Katalin beteg

Így kicsit sem meglepő hát, hogy az elmúlt években Michaelt és Carole-t meghívták Balmoralba és Sandringhambe, ahol karácsonykor őket is megvendégelték. Részt vehettek megannyi királyi esküvőn, II. Erzsébet temetésén és III. Károly koronázásán is. Ők voltak az első látogatók akkor is, amikor Katalin életet adott György hercegnek. Michael volt az is, aki elkészítette az első családi fotót Katalinról, Vilmosról és az unokájáról, egy hónappal azután, hogy a kisfiú megszületett. 

Most, hogy a walesi herceg és családja egy elképzelhetetlenül nehéz időszakot él meg, Katalin daganatos betegsége miatt, Carole és Michael támogatása lehetővé teszi, hogy Vilmos annyi hivatalos eseményen jelenjen meg, amennyin csak tud. A húsvéti iskolai szünidőt a nagyszülők szintén a lányuk családjával töltötték. „Sokan mondják, hogy Vilmos az anyósával pótolja Dianát, de ez butaság. Nem pótolja senkivel az édesanyját, viszont elképesztően tiszteli és szereti a felesége szüleit. Úgy tartja, hogy nekik köszönhetően lett Katalin egy igazán erős nő” – mondta Ingrid Seward, a Majesty Magazine főszerkesztője.

Carole Middleton és férje Michael Middleton

Carole Middleton és férje Michael Middleton a 25. házassági évfordulójukon (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top