nlc.hu
Sztárok
Szikora Róbert szerint az idő bizonyítja a szakmában, hogy ki mennyire sikeres

Szikora Róbert szerint az idő bizonyítja a szakmában, hogy ki mennyire sikeres

Szikora Róbert véleményt formált arról, hogy ma hogyan is működik sokaknál a zeneszerzés, illetve megosztotta azt is, hogy ő mit gondol a most futó előadókról.

Az R-GO frontembere nem rejtette véka alá véleményét a zenei világ mai helyzetéről. Kíméletlen őszinteséggel beszélt az újonnan hatalmas sikert érő előadókról és arról, hogy milyen jövőjük lehet. 

Fotó: Olajos Piroska

Fotó: Olajos Piroska

Tavaly a VALMAR durrant nagyot egy pillanat alatt, idén Azahriah, majd mindenki bizonyítja a szakmában, meddig bírja

– fejtette ki a frontember, aki zenekarával már évtizedek óta nagy sikernek örvend. 

„Az R-GO és a Hungária 45 év után is érték maradt. A mai zenében is nagyon sok jó van. Ha a régi zenészek fanyalognak, az ő bajuk, én azt mondom, hajrá, nyomassa mindenki! Mi ahhoz szoktunk hozzá, hogy régen milyen nehéz volt, aki ezt nem élte át, nincs mihez viszonyítania. Nem az tehet róla, aki ebből erényt kovácsol. Nem lehet számon kérni a mai zenészektől, hogy mutassanak pár akkordot és tegyenek le zenei vizsgákat, nem azt a világot éljük, hogy naponta nyolc órát gyakorolnak” – magyarázta az énekes a Meglepetés magazinnak

A zenébe is beférkőzte magát a mesterséges intelligencia

A Máté Péter-díjas magyar énekes arról is kifejtette a véleményét, hogy a mai világban már teljesen más a zeneírás folyamata is, ugyanis a mesterséges intelligencia térnyerésének köszönhetően sokkal egyszerűbb dalokat írni. Ő maga azonban elutasítja az AI közreműködését a zeneírásban. 

Bekapcsolják a mesterséges intelligenciát, ami segít a dalszövegírásban és a hangzásvilágban, ma már nem lehet tudni, ki van pontosan a dal mögött. Megváltoztak az elvárások

– fejtette ki. 

„Hogy valaki szinte havonta új dallal jön ki? Most már értem. Az AI használata természetesen hatalmas kincs, és nagy segítség tud lenni, ha ez az arányokban, mondjuk, úgy néz ki, hogy 90-10, vagy 80-20, de a javadra, és az AI ellen. Ne fordítsuk meg, hogy 90% az AI, és 10% vagy te” – fogalmazott az énekes a Hozz egy verset című podcastben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top