nlc.hu
Sztárok
Balsai Mónika őszinte vallomása az elmúlt időszakról és az anyaságról

„Színésznő vagyok, anya vagyok, aki teszi a dolgát” – Balsai Mónika őszinte vallomása az elmúlt időszakról

Balsai Móni saját bevallása szerint nem más, mint anya, feleség, fáradt nő, kutyázós háziasszony. A színésznő őszinte vallomása az elmúlt időszakról.

Balsai Móni volt Rónai Egon vendége a legújabb Húzós podcastben. Jászai-díjas, 2024-ben az évad színésznője, egy közönségszavazáson az év színésznője. Ahogy mondja, anya, feleség, fáradt nő, játszóterező, pocsolyába ugráló, kutyázós háziasszony. Erről is beszél, meg a sikertilmekről, sikertelen felvételikről, múló évekről mesél, ügyekről, ami mellé oda kell állni, és szerepekről, félelmekről, reményekről. Szelid, mosolygós, határozott, bizonytalan, öntudatos és visszahúzódó, olyan “balsaimónis”.

Rónai Egon és Balsai Móni

Rónai Egon és Balsai Móni a Húzos Podcastben

Balsai Móni többek között beszélt a díjakról és arról, mitől sikeres egy színházi előadás. Rónai Egon kérdésére, hogy a színésznő milyen szerepeket kap ás ezekből tud-e válogatni, Móni így válaszolt: 

„Nem. Nem nagyon lehet válogatni, szerintem Magyarországon nagyon kevés ember van, aki válogathat. Én eddig nagyon sezrencsés voltam, mert olyan felkérések találtak meg, amit teljesen magaménak tudtam mondani, érezni. Nagyon kevés van, amit én nem vállaltam el” – fogalmazott Móni.

Majd kitért arra is, hogy sajnos nincs olyan sok munka, amiben válogatni lehetne, főleg mivel az írók nem annyira szeretnek az ő korosztályának szerepeket adni. A dráma irodalomban általáman nem ez a jellemző, hogy a középkorú nőknek sok szerepe legyen. Viszont hozzátette azt is:

„Én a saját bőrőmben nagyon jól vagyok. Sőt a szakmai bőrömben is jól vagyok.”  

Balsai Móni kitért arra is, hogy nagyon szerencsésnek érzi magát, hiszen 5 olyan film áll a háta mögött, amelyek kiemelt helyet foglalnak el a magyar filmgyártás palettáján, hiszen díjnyertes filmekről beszélhetünk. Azt azonban bánja, hogy nem hívják őt kis szerepekre, habár saját bevallása szerint szívesen menne egy napos forgatásra is, nem csak főszerepre.

Rónai Egon rákérdezett arra a bizonyos “sztárgázsira” is. Móni pedig rögtön lerombolta ezt a tévhitet, hiszen erről az embereknek van egy téves elképzelése:

„Amit én az elmúlt 10 évben dolgoztam, abból – ha csak átlépjük a határt Ausztriába, ha egy ottani színésznő vagyok – nekem innentől kezdve életem végéig nem lenne problémám. Ezek itthon egy nyárra, vagy esetleg egy évre, a színházi keresettel együtt elegek. Ez az arány.” – fogalmazott a színésznő. 

Azt viszont hangsúlyozta, hogy nagyon szerencsének érzi magát minden szempontból, mert eddig olyan szerepeket kapott, amiket szívesen játszott nem csak a színházban, de a filmvásznon is. Főleg, mert az említett 5 filmből kettőben a férje volt a rendező.

De vajon jó-e, ha rendező és színész összeházasodnak és gyereket nevelnek? Mennyire lehet zajos a ház, ha egy szakmából jönnek a szülők? Móni szerint az ő kapcsolatuk pont emiatt képes fantasztikus dolgokra, mert segítik egymás kreativitását kiélni. Viszont a gyereknevelés már más kérdés. Vajon amióta édesanya lett a színésznő, miben látja a legnagyobb változást az életében? 

Móni úgy fogalmazott, hogy a Covid előtt gondolkodott rajta, hogy felhagy a szakmával örökre, de aztán jött a „Covid szünet”, ami alatt megszületet a kisfiuk, akinek köszönhetően újra visszakapta a kedvet a színészi hivatáshoz.

Nagyon vágytam a családra, hogy ne csak arról szóljon az életem, hogy csak és kizárólag a színház van és a színészet van

– fogalmazott a színésznő. Majd hozzátette: „A gyerek mellett húztam egy határt, (…) hogy többet tudjak vele lenni”.

Rónai Egon rákérdezett az örökbefogadásra is, hiszen a színésznő és férje így váltak szülőkké. A műsorvezető szerint ez egy nagyon bátor dolog, hogy ennyire nyíltan beszéltek róla annak idején, hiszen nem mindenki beszélne.

Azért nem szeretek erről beszélni, mert nem szeretnék egy bélyeget. Tehát most ő, ha bárhva megyünk, akkor ő a kisfiam. De ha én ezzel állandóan standupolnék, akkor az, aki velünk szembe jön, “úgy nézne”. Mert ilyenek vagyunk” – fogalmazott a Móni.

De azt is leszögezte a színésznő, hogy ő nem akar mást mutatni magáról, mit amilyen, hiszen így lehet teljes egészében önazonos valaki. Ez egy érzékeny téma és attól, mert ő a reflektorfényben él, attól még a gyereke nem biztos, hogy szeretne. Ő ugyanúgy elmegy a boltba, felmos otthon és pocsolyában ugrál a gyerekével, mint bárki más. És ehhez ragaszkodik a jövőben is!

A Balsai Mónikával készült teljes interjú ma este az ATV YouTube-csatornáján, a Húzós podcastben lesz látható.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top