nlc.hu
Sztárok
Nicola Coughlan Bridgerton előtti munkái

Pincérnőként dolgozott és imádkozott a borravalóért: így élt Nicola Coughlan a Bridgerton előtt

Nem akarta elhinni, hogy őt választották ki Penelope Featherington szerepére. Idővel rájött, hogy élete lehetőségét, és egy életre szóló barátságot nyert a Bridgerton sorozattal.

Nyájas Olvasó!

Elképesztően népszerű évadot zárt a Bridgerton harmadik évada. A nézők odáig voltak Colin és Pen szerelméért, és soha ennyi korhatáros jelenet nem volt még a Netflix sorozatában, mint most. Hogy ez jó, vagy sem, az mindenkinek a saját ízlésére van bízva. Az azonban biztos, hogy valahol mélyen mindenki arra vágyik, hogy a párja úgy nézzen a szemébe, ahogyan Colin Bridgerton Lady Whistledownéba.

Kétség sem fér hozzá, hogy a csípősnyelvű Whistledownt, és a sokszor végtelenül magányos Penelopét alakító Nicola Coughlan a harmadik évad főszereplője lett. Kicsit fárasztó, de mégis ki kell térnünk arra, hogy az ír színésznő megosztotta az embereket. A többség azt ünnepelte, hogy végre egy nem „tipikus színésznő alkatú” nő kapott igazán romantikus történetet, tele korhatáros jelenettel.

De ott volt Amanda Richards egy podcast házigazdája, aki egyenesen odáig  ment, hogy egyik adásában úgy beszélt Nicoláról, mint a “kövér lányról a Bridgertonból”. Ezt még überelte azzal, hogy szerinte egy díjátadón biztosan azért húzott egy sötét kardigánt az estélyire, mert takargatni akarta a testét. A színésznő nem hagyta szó nélkül a kritikát. Kijelentette, hogy azért döntött a kardigán mellett, mert a tervező is ezzel a kiegészítővel árulta a ruhát. Mások pedig azzal támadták a színésznőt, hogy a Bridgerton „kanapés jelentében” kiretusálták a derekát. „Nem történt ilyen. Rengeteg időn át viseltem fűzőt, én is a testem is hozzászokott.” Nicola egyébként azt is mondta, hogy sokkal többféle testalkatú nőnek lenne helye a képernyőn.

A probléma az, hogy egyáltalán foglalkozunk még ezzel. A valóságban tán nem szeret egymásba egy dundi lány, vagy egy sportos férfi? Lépjünk túl azon, hogy mi akarjuk eldönteni azt, hogy milyen testalkattal lehet valakit szeretni. Ennyit a pár hete tartó, testképzavart okozó social média cirkuszról. És most térjünk át Nicola Coughlan életére!

Nicola Coughlan

Nicola Coughlan (fotó: Profimedia)

Nélkülözés, majd elképesztő világsiker

„Nagyon sokáig teljesen átlagos életem volt. Nem azért akartam színész lenni, hogy nagy hírnévre és sok pénzre tegyek szert, de mára rájöttem, hogy ezek valahogy elkerülhetetlenek”– magyarázta Nicola az ír RTÉ lapnak. Arról is beszámolt az interjúban, hogy a mamája és a húga a két legnagyobb Bridgerton-rajongó a családjában. „A harmadik évad előtt könyörögtek, hogy áruljak el részleteket, de nem tettem. Mondtam, hogy nézzék meg, és akkor tényleg meglepetés éri majd őket.”

A színésznő a húszas éveit az oxfordi, és birminghami drámaiskolák után Londonba töltötte. Sok szerepre jelentkezett, és megannyiszor elutasították, így mindenféle munkát elvállalt, hogy megéljen. „Tíz évvel ezelőtt még a színészkedés mellett pincérnőként dolgoztam, és mindig imádkoztam, hogy kapjak borravalót, hogy ki tudjam fizetni az albérletemet.” Majd 2018-ban jött a Lányok Derryből, ami egy igazán sikeres, és jó kritikát kapó sorozat volt. De a legnagyobb áttörést a Bridgerton hozta el számára: Nicola volt az első, akit a show producere, Shonda Rhimes leszerződtetett.

 „Hogy szerintem mi a Bridgerton sikerének a titka? Változnak az idők, változik a divat, változik a technológia, de az emberi természet nem.  A sorozat nagyon sok olyan emberi kapcsolatot vázol fel, amihez kapcsolódni tudnak a nézők, beleértve a viszonzatlan szerelmet, a félreértéseket és annak kiderítését, hogy tetszel-e valakinek vagy sem. De az is terítékre került és kerül, hogy a sikeres karriert befutó nők milyen nehézségekbe ütközhetnek. A világnak valami olyasmire volt szüksége, mint a Bridgerton; a romantika világába akartak menekülni az emberek.”

Bridgerton: Colin és Pen

Bridgerton: Colin és Pen (fotó: https://media.netflix.com/)

Szerelem? Barátság?

Bár a filmvásznon izzott köztük a levegő, Nicola és a Colint alakító Luke Newton, a valós életben nem alkotnak egy párt. Ám az tény, hogy nagyon szoros barátság, mondhatni véd-, és dacszövetség van köztük. „Nem vagyunk együtt, de igazán szeretjük egymást, értitek mire gondolok, ugye?” – mondta a People magazinnak Nicola, majd így folytatta. „Nagyon aranyosak, ahogy a rajongók összeboronálnak minket, mert Luke és én igazán szeretjük egymást. Ő egy különleges ember az életemben, és ezt az élményt vele kellett átélnem. Amikor New Yorkban voltunk, és hatalmas felhajtással elmentünk a premierre, akkor a legkedvesebb barátom volt mellettem, akivel annyi mindent éltünk meg a forgatás alatt.”

Nicola azt is elárulta, hogy mivel nem közösen vettek részt a Bridgerton szereplőválogatóján, így nem ismerték egymást a forgatások előtt. „Emlékszem, hogy megvettem azt a könyvet, amely Colin és Penelope szerelméről szól.  Azonnal tudni akartam, hogy ki lesz Colin. Aztán mikor megmondták, hogy Luke, elkezdtem rákeresni a neten.” Végül levelezni kezdtek az Instagramon, és mire eljutottak az első évad forgatásához, ők ketten már szinte barátok voltak.   Ma már tényleg elválaszthatatlan barátok, és a friss fotók tanúsága szerint, Luke egyébként is másba szerelmes. A férfit Londonban kapták lencsevégre, ahogyan kézen fogva megérkezett a bemutató afterparty-jára Antonia Roumeliotivel.

Nicola Coughlin és Luke Newton

Nicola Coughlan és Luke Newton (fotó: Profimedia)

4 sorozat/film, amiben (még) Nicola szerepelt!

4. Kurtizánok kora

3. Big Mood

2. Lányok Derryből

1. Barbie

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top