nlc.hu
Sztárok
A szeleburdi család színészei akkor és most

Így festenek most A szeleburdi család színészei

Aki a ’80-as években nőtt fel, annak A szeleburdi család biztosan nem ismeretlen – ez a film igazi örökzöldnek számít, mindenkori tanulságokkal.
A szeleburdi család

1981-et írtunk, amikor Palásthy György rendező úgy döntött, filmre viszi Bálint Ágnes Szeleburdi család című regényét. A sztori szerint Faragóék három gyerekükkel egy budapesti, körfolyosós bérházban élnek, méghozzá meglehetősen zsúfolt körülmények között, de annál nagyobb szeretetben. Szemben ezzel szomszédjaik tehetősek, megengedhetik maguknak a kertes ház luxusát, de hiába a világ összes pénze: egyetlen lányukat elhanyagolják.

A vígjáték hatalmas közönség kedvenc lett kicsik és nagyok körében egyaránt, már csak azért is, hiszen szereposztása egészen legendásra sikerült. Sajnos Csákányi Lászlót, Máthé Erzsit, valamint Némethy Ferencet és Mányai Zsuzsát azóta elveszítettük, de a legtöbben még velünk vannak. Galériánkban megmutatjuk, hogyan festenek most!

A szeleburdi család: Ernyey Béla
Megnézem
Összes kép (7)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top