nlc.hu
Sztárok
Kiss Mari kendőzetlen őszinteséggel mesélt a Nemzeti Színházas balesetről

Kiss Mari a Nemzetiben történt balesetről: „Az elsődleges felelősségvállaló a rendező és a színház igazgatója”

Kiss Mari is elárulta véleményét a Nemzeti Színházban történt baleset kapcsán, amiben Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is súlyosan megsérültek.

A Jászai Mari-díjas színésznő a Klubrádió Klubdélelőtt című műsorában beszélt arról, hogy mennyire együttérez a megsérült, jelenleg lábadozó Szász Júliával és Horváth Lajos Ottóval.

Nemzeti Színház

Fotó: Nagy Zoltán / fotocentral.hu

Végtelenül sajnálja a két művészt, különösen a pályája elején járó fiatal, tehetséges színésznőt, Szász Júliát. Kiss Mari szerint nem létezhetne olyan díszlet, ami a színész életét, biztonságát veszélyezteti. A színésznő arról is nyilatkozott, hogy szerinte, ki a felelős a balesetért.

„Szerintem az elsődleges felelősségvállaló a rendező és a színház igazgatója.” – fogalmazott.

A Rómeó és Júlia esetében ezeket a posztokat Vidnyánszky Attila töltötte be, az pedig a színésznő szerint különösen megrázó, ahogyan a baleset után a teátrum vezetősége Horváth Lajos Ottóval viselkedett.

„Ő volt ott talán az egyes számú, nagyon alázatosan viselkedett Vidnyánszky Attila felé. Nem lehet indok, hogy másik irányba indult el… Ezt hogy? Egy rendezőnek tudnia kell, miből van a színész. Horváth Lajos Ottó olyan mennyiségű beugrást hajtott végre, amivel a színházat mentette meg. Extra feladatokat hajtott végre, ami természetesen kimeríti a színészt. Egy rendezőnek mindig kell gondolnia arra, hogy olyan díszletet készítsenek, ami nem hordozhat veszélyt semmilyen formában. A színész gyermeklelkű, mindig azt gondolja, meg kell menteni a színházat, nem maradhat el előadás. Tiltakozom az ellen, hogy a színész hibás lenne” – mondta.

Kiss Mari nem ért egyet azzal, hogy a Nemzeti Színház nem vállalja a felelősséget, ráadásul a teátrum társulata is hallgat az ügyben.A színésznő sajnálja, hogy van titoktartás, és azt is, hogy a színház igazgatója ehhez folyamodik. Azt viszont kiemelte, hogy szerinte fel kellene szólalnia több színésznek is az ügyben.

Nem tudom, nagyrészt, kik vannak ott, itt vannak díjazott, komoly presztízsű színészek, ők felállhatnának, őket már nem érné retorzió” – nyilatkozta Kiss Mari.

A balesetben érintett színészek, vagyis Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a baleset óta nem tértek vissza a színházba.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top