nlc.hu
Sztárok
Több millió forint gyűlt össze az infarktust kapott Ónodi Henriettának

Több millió forint gyűlt össze az infarktust kapott Ónodi Henriettának

A tornász artériái szinte teljesen elzáródtak, emiatt életmentő műtétet kellett végre hajtani rajta. Szerencsére már túl van az életveszélyen.

Korábban már mi is hírt adtunk róla, hogy bevásárlás közben szívinfarktust kapott az olimpiai bajnok Ónodi Henrietta. A békéscsabai születésű Ónodi március 28-án egy floridai boltban esett össze. Azonnal kórházba szállították, szerencsére annak ellenére, hogy útközben többször is megállt a szíve, sikerült stabilizálni az állapotát. 

Ónodi Henrietta olimpiai bajok magyar tornásznő. 1988-tól 1996-ig szerepelt a magyar válogatottban. Fotó: Nők Lapja

Ónodi Henrietta olimpiai bajok magyar tornásznő. 1988-tól 1996-ig szerepelt a magyar válogatottban. Fotó: Nők Lapja

A hírt az Egyesült Államokban élő Ónodi testvére, Barbara tette közzé közösségi oldalán, egyben támogatást is kérve az olimpiai bajnok számára.

„Üdvözlöm, a nevem Ónodi-Klausler Barbara. Kétségbeesetten szükségem van segítségre, hogy pénzt gyűjtsek a nővéremnek, az 50 éves Ónodi Henriettának, akinek súlyos szívinfarktusa volt. Mint sokan tudjátok, Heni egy magyar nemzeti hős, arany- és ezüstérmes olimpikon, aki mindig az elsők között volt, aki kezet nyújtott és támogatta a rászorulókat, most pedig a ti segítségetekre van szüksége! Sokat tett a tornásztársadalomért és a sportágért, hihetetlenül önzetlen volt, most rajtunk a sor, hogy segítsünk neki ebben a nehéz időszakban”

Mint mondta, tudatosan döntött amellett, hogy most kérjen segítséget: 

„Szándékosan döntöttem úgy, hogy a most Párizsban kezdődő olimpia rajtjánál próbálok a húgomak segítséget kérni a nemzetközi tornászközösségtől, mert nekik a világon mindenhol sokat jelent a név: Ónodi Henrietta. Olyan sokat adott a testvérem tornászként a világnak, hogy nem maradhatunk tétlenek akkor, amikor most neki van segítségre szüksége.”

Ónodi Henrietta a válása óta egyedül nevelte három gyermekét, Floridában él, és egy kórházban töltött be fontos adminisztratív munkakört, mielőtt megtörtént a baj. Biztosítással is rendelkezett, de az csak a sürgősségi beavatkozásokat finanszírozza. Állapota azonban nagyon szakszerű ellátást és rehabilitációt követelne, a hazaszállítása pedig nem lehetséges.

„Azt látom, hogy a húgomnak a súlyos szívleállásokat követően nagyon szakszerű ellátásra és rehabilitációra van most szüksége. De ugyanolyan erős, mint tornászkorában. Ha képesek vagyunk neki megadni azt az egészségügyi támogatást, amire most szüksége van, őszintén hiszem, hogy teljesen felépülhet”

– tette hozzá a testvér.

Eddig 378-an adományoztak, legtöbben öt és száz dollár között, pár nap alatt közel 19 ezer dollárt gyűjtöttek össze, ami 6,9 millió forintnak megfelelő összeg – írja a Story.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top