nlc.hu
Sztárok
Horváth Lajos Ottó állapota

Szakvélemény: soha többé nem fogja tudni behajlítani a kezét Horváth Lajos Ottó

Megegyezés nincs, a tárgyalások folynak. Az orvos pedig több maradandó sérülést felsorolt.

2023-ban történt baleset a Nemzeti Színházban, amikor a Rómeó és Júlia előadás díszletében több métert zuhant Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia. Ezt követően egyébként felmondtak a társulatnál, a baleset óta pedig sorozatosan érkeztek a hírek a színészek állapotáról, és az esetleges kártérítésről.

Korábban Udvaros Dorottya és a két színész is azt állította, semmilyen kártérítést nem kaptak a történtek óta, egyéb járadékokat viszont igen. Ezt Vidnyánszky Attila cáfolta. A direktor úgy fogalmazott, hogy bár a színész és jogi képviselője azt állították hogy a balesetben maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást szenvedett, ez valójában még nem állapítható meg. Szerinte egy évnek kell eltelnie ahhoz, hogy az orvos nyilatkozni tudjon arról, hogy maradandók-e a színész sérülései. Vidnyánszky célja a megegyezés, amely kapcsán arról beszélt, hogy nem ismeri el, hogy kizárólagos felelősség terheli a színházat.

Horváth Lajos Ottó

(fotó: FotoCentral)

A Blikk megtudta, hogy Horváth Lajos Ottó és ügyvédei igazságügyi orvos szakvélemény elkészítését kérvényezték. Ez  megállapította, hogy bár a baleset óta még nem telt el a  Vidnyánszky által felvetett egy éve, már néhány hónap után egyértelműen kijelenthető, hogy a színész az esés során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosságot eredményeztek. “A színművész jobb keze, amit a kórházban több órán keresztül műtöttek, olyan mértékben roncsolódott, hogy Horváth már soha többé nem fogja tudni behajlítani a kezét, illetve a szorítóereje is magas százalékban csökkent. Emellett eltört a lába, valamint a válla, a térde és a lábfeje is súlyosan sérült” – sorolja a lap.

A színész jogi képviselője, dr. Borbély Zoltán, kijelentette, hogy bennük soha nem volt kérdés a sérülések miatti, maradandó fogyatékosság, amit most a szakvélemény is megerősített. Az ügyvéd kiemelte, hogy a rendőrség is készít majd egy kiegészítő szakvéleményt, valamint azt is elmondta, hogy jelenleg is folynak a tárgyalások az intézménnyel. Megállapodás a kártérítésről nincs. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top