nlc.hu
Sztárok
Vas Blanka a 4. lett az olimpián a kerékpáros mezőnyversenyben

Fantasztikus siker! Vas Blanka 4. lett az olimpián a kerékpáros mezőnyversenyben

Célfotó döntött, centiken múlott a magyar bringás dobogója.

Vas Blanka a dobogóról épphogy lemaradva 4. helyen ért célba az országúti kerékpárosok női mezőnyversenyében a párizsi olimpián.

Vas Blanka jobbra - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Vas Blanka jobbra – Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 22 éves kerékpárversenyző a 158 kilométeres, 1700 méter szintemelkedésű vasárnapi viadalon végig remekül versenyzett. Mint az MTI tudósításából kiderül, az utolsó 20 kilométerre a sportági sprinterlegenda holland Marianne Vosszal ketten maradtak elöl, őket 3 és fél kilométerrel a cél előtt utolérte a világbajnok belga Lotte Kopecky és Faulkner. Utóbbi jó ütemben támadott, így a másik három kerékpáros a 2. helyért csatázott, erről Vas centikkel bár, de lemaradt: az ezüst Vosé, a bronz Kopeckyé lett, Vas Blanka pedig – akárcsak egy napja Valter Attila – 4. lett.

“Ez most egy kicsit fáj még, de azt hiszem egy pár óra múlva büszke leszek. Most még csalódott vagyok. (…) A többi versenyen segítőként dolgozok a csapatban, és sose tudok ott lenni a végén, mert kidolgozom magamat a verseny első részében, ami nem látszik. Most, viszont meg tudtam mutatni magam, hogy igen, ott tudok lenni a legjobbakkal, de azért ők még jó pár lépéssel előttem vannak, de igen, dolgozunk tovább, és remélhetőleg egyszer én is ott leszek”nyilatkozta az M4 Sportnak.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Vas Blanka amúgy sporttörténelmet írt a tokiói olimpián azzal, hogy a 4. helyen végzett a hegyikerékpárosok női versenyében. Az akkor 19 éves sportoló 2021-ben minden idők legjobb magyar kerékpáros eredményét érte el ötkarikás játékokon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top