nlc.hu
Sztárok
Keresztes Ildikó az agydaganatáról

Összeomlott Keresztes Ildikó az agydaganat-diagnózistól: „Magamban el is temettem magam”

Megrázó részleteket árult el az énekesnő arról, hogyan birkózott meg a betegségével.

Keresztes Ildikó hosszú hónapokra eltűnt a színpadokról, szerepléseket sem vállalt. A nagy csend oka a betegsége volt, amiből mostanra szinte teljesen felépült. Tavaly novemberben hirtelen rosszul lett, kórházba került, ekkor tüzetesen kivizsgálták, és ott közölték vele hírt, hogy daganatot találtak az agyában. Még az orvosok sem tudták, hogy a betegség hová fajulhat, így a műtét elkerülhetetlen volt.

A sok vizsgálat között készül egy koponya-CT is, majd közölték velem, hogy van egy 3 centis agydaganat. (…) Na, én akkor teljesen lementem az agyamról, már úgy magamban el is temettem magam. Már elhelyeztem az anyámat, a kutyámat, a szeretteimet, a mindent. Azt mondtam, hogy ha a Jóisten így akarja, akkor így lesz”vallotta be a Tények Plusznak adott interjúban.

De szerencsére nem így lett. Nem sokkal később kiderült, hogy a daganat jóindulatú. A műtét viszont elkerülhetetlen volt, mert nem tudták megmondani, hogy a betegség még hova fajulhat. “Könnyen lehetett volna az, hogy amikor az már megnő annyira, hogy az agyban már nem tud több helyet foglalni, nekimehet bármilyen központnak. Ami a látásomat, a mozgásomat, vagy bármimet is befolyásolja és az akkor már egy sokkal nehezebb eset, mert vagy összeesek a színpadon, epilepsziás leszek, vagy bármi, akármi. És ki tudja, ha ott neki nő valaminek akkor műteni is nehezebb, meg esetleg tud csinálni gondolom olyan problémákat, ami lehet, hogy visszafordíthatatlan” – mesélte az 59 éves énekesnő.

A műtétig még hosszú hetek teltek el, de közben Keresztes Ildikónak színházi premierje is volt. Az énekesnő azt mondja, talán ez volt a legstresszesebb időszak az életében, és ezt rosszul viselte. Félt a haláltól. “Valahogy úgy voltam vele, hogy egyre inkább tudatosítanom kell magamban, hogy ez ugyanolyan normális dolog, mint az, hogy élünk. Csak az ember ezzel nem szeret foglalkozni, mert ki szeret foglalkozni az elmúlással?! Ez az egy dolog, ami visszafordíthatatlan. Ezzel nem tudsz, mit csinálni” – tette hozzá.

A műtétet egy komoly lábadozási időszak követte, az énekesnőnek sokáig lehajolnia sem volt szabad. Az, hogy a daganat mitől alakulhatott ki, még az orvosok sem tudták megmondani. “Csak a Jóisten tudja, hogy ebből lesz még vagy nem. Kontrollokra kell járnom, az biztos” – jegyezte meg Keresztes Ildikó, aki eldöntötte, minél több szűrővizsgálaton fog most részt venni. Bevallotta, azt is megtanulta a betegségéből, hogy eddig jóformán semmit sem pihent, úgyhogy most nyár végéig semmi munkát nem vállalt.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények Plusz – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top