5 sztár, aki olimpiai versenyző volt

R. V. | 2024. Augusztus 11.
Alapvetően nem sportolóként ismerjük őket, a következő hírességek azonban mégis versenyeztek már olimpián. Van, aki nem is olyan régen.

Lionel Messi vagy Simone Biles, esetleg a magyarok közül Hosszú Katinka vagy Kucsera Gábor – csak néhányan azon sportolók közül, akik atlétikai teljesítményükön túl mára valódi sztárokká váltak. Az atlétából lett celebek száma ugyan egyre csak nő (pláne, amíg tart a párizsi olimpia), az évek során megismerhettél jó pár olyan hírességet, akik nem mellesleg kiváló sportolók is. Igen, alapvetően nem erről jegyeztük meg a nevüket, mégis megmérettették magukat az olimpián is.

Nézd meg, kik ők!

Caitlyn Jenner nlc

Mielőtt reality sztár lett Caitlyn Jenner sikeres sportoló volt. 1972-ben a Müncheni olimpián 10. helyen végzett a férfi tízpróbán. Négy évvel később azonban, Montrealban már aranyérmet szerzett és világcsúcsot döntött. Ezt láthatod a fotón is. (Fotó: Disney General Entertainment Content via Getty Images PHOTO ARCHIVES via Getty Images)

Princess Anne nlc

Ugyanezen az 1976-os olimpián Anna hercegnő is versenyzett lovastusában, 24. helyezett lett. Érdekesség, hogy az anyja, II. Erzsébet királynő saját lován, Goodwillen lovagolt. (Fotó: S&G/PA Images via Getty Images)

Zara Tindall nlc

Anna hercegnőhöz hasonlóan lánya, Zara Tindall szintén a lovastusában bizonyított. Egyéniben ugyan nyolcadik helyen végzett a londoni 2012-es olimpián, de csapatával egy ezüstéremmel a nyakában távozhatott az ötkarikás játékokról. (Fotó: Cameron Spencer/Getty Images)

Johnny Weissmuller nlc

Megvan Johnny Weismuller, aki a '30-as és '40-es években 12 filmben is Tarzant játszotta? Nos, ő ezt megelőzően menő sportoló volt. Pont 100 évvel ezelőtt, az 1924-es párizsi olimpián három aranyérmet szerzett úszásban, egy bronzmedált pedig vízilabdában. Négy évvel később, 1928-ban az amszterdami játékokon még két aranyérmet zsebelt be úszásban. (Fotó: Getty Images)

Tyler & Cameron Winklevoss nlc

Tyler és Cameron Winklevoss neve onnan lehet ismerős, hogy ők voltak a Facebook társalapítói Mark Zuckerberg mellett. (Vagy ha máshonnan nem, a Social Network – A közösségi hálóból, ahol az ikreket Armie Hammer formálta meg.) A 2008-as pekingi olimpián a hatodik helyre evezték magukat. (Fotó: Jonathan Ferrey/Getty Images)

jason statham nlc

Egy kivétellel zárjuk a listát: Jason Stathammel. A színészkarrierje előtt a sztár műugró volt, és szeretett volna eljutni az olimpiára 1988-ban és 1992-ben is. Hiába volt tehetséges, az ötkarikás játékokra nem sikerült kvalifikáltatnia magát.. (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

via

Exit mobile version