nlc.hu
Sztárok

Elindultak az első olimpikonjaink Tokióba

Nem csak Hosszú Katinka örült – a reptérre érve hitték el a magyar olimpikonok, hogy idén tényleg lesz olimpia

Hosszú Katinka tudja, hogy idén elmarad a hangulat, a nézők és az ünneplés, mégis örül annak, hogy lesz olimpia.

A magyar olimpiai csapat első tagjai csütörtökön elindultak Japán felé. A DIGI Sport híradójának nyilatkozó Hosszú Katinka, Bernek Péter és Bohus Richárd, mint az úszóküldöttség első néhány sportolója, csak a reptéren hitték el, hogy most már tényleg semmi nem jöhet közbe.

Én nagyon örülök, hogy végül is megrendezik az olimpiát, és ott lehetünk. Tény, hogy a mostani nem az a hagyományos olimpia lesz, amiért én amúgy nagyon izgatott lennék – a hangulat, a nézők, az ünneplés idén elmarad. Viszont ettől függetlenül sokkal jobb, hogy lesz olimpia, mintha nem lenne

– mondta a Sport 24-nek Hosszú Katinka közvetlenül az indulás előtt. A világbajnok Bernek Péter már apukakánt indul Tokióba, és úgy érzi, a legjobb tudása szerint készült fel az olimpiára. Párjától, az egykori úszó Mutina Ágnestől pedig útravalót is kapott.

A pici azért még nem sejti, hogy mi lesz, a párom pedig csak annyit mondott, hogy élvezzem az egészet, már amennyire lehet a szigorú szabályok miatt. De én így megyek ki most.

A helyzetet nehezíti, hogy két héttel az ötkarikás játékok előtt Tokióban rendkívüli állapotot hirdettek. Sportolóink igyekeznek a nehezebb körülményekhez is alkalmazkodni, ugyanis tudják, hogy szigorú Covid-szabályok várnak rájuk, és teljesen el lesznek különítve. Az úszóversenyek július 24-én kezdődnek majd, addig pedig az akklimatizálódás, és az utazás fáradalmainak a kiheverése a legfontosabb.

Lesz egy 24 órás út, mire kiérünk Tokió előtt még Kórijamába, ahová edzőtáborba megyünk. Itt tesztelni fognak minket, aztán a szobában kell maradni, nem is hagyhatjuk el a hotelt, csak amikor edzésre megyünk. A szervezők jelezték, hogy az uszodától 20 méterre van a konditerem, de még oda is busszal fognak minket elvinni. A japánok nagyon komolyan veszik a korlátozásokat, és mindent be is fognak tartatni

– fogalmazott a világbajnoki bronzérmes Bohus Richárd. Hosszú Katinka a tervek szerint 200 háton, 200 pillangón, illetve 200 és 400 vegyesen indul Tokióban – öt éve, Rióban a két vegyesszámban és 100 háton arany-, 200 háton ezüstérmet nyert. Bernek Péter 400 vegyesen, Bohus Richárd pedig 100 háton lesz érdekelt a játékokon.

A Tokiói Olimpiáról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top