nlc.hu
Egészség

Durva nyilatkozatot íratnak alá az olimpikonokkal

Alá kell írniuk egy nyilatkozatot az olimpikonoknak arról, hogy tudják: akár meg is halhatnak

A koronavírus-járvány szokatlan nyilatkozat megfogalmazására késztette a szervezőket, amit úgy fest, hogy mindent résztvevő olimpikonnak alá kell írnia.

Ha egy sportoló szeretne részt venni a 2021-es olimpiai játékokon Tokióban, előtte nyilatkozatot kell tennie. Ebben többek között az áll, hogy tudomásul veszi, hogy a részvétellel egészségügyi kockázatot vállal, és akár halált okozó fertőzéssel is találkozhat az olimpiai játékokon – írja az ATV.

Az ötkarikás játékok (Pixabay)

Az ötkarikás játékok (Fotó: Pixabay)

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a beengedő nyilatkozatban hangsúlyozza, hogy a sportolók saját felelősségükre vesznek részt a játékokon. Lana Haddad, a NOB egyik tisztviselője nyilatkozatában így magyarázta a dokumentumot:

Ahogy biztosan mindenki követte a járványhelyzet alakulását világszerte, láthatták, hogy nincs olyan kormány, vagy egészségügyi vezetés, akik garanciát vállaltak volna a vírus kizárásáért. Ez egy olyan kockázat, amelyet mindannyian viselünk. Erre azért van szükség, hogy biztosítsuk, hogy minden résztvevő elismeri, hogy megfelelően informálták a helyzetről.

A nyilatkozat aláírásával a versenyzők vállalják a helyi szabályok betartását. A tokiói olimpiát még ma is sok bizonytalanság veszi körül

A tokiói olimpiáról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top