nlc.hu
Szabadidő

103 olimpiára készülő magyar nem kérte az oltást

868-ból 103 olimpiára készülő magyar nem kérte a koronavírus-vakcinát

A Magyar Olimpiai Bizottság 868 embernek ajánlotta fel a soron kívüli védőoltást. 103-an nem kértek belőle.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) utolsó nagygyűlésén a szervezet főtitkára, Vékassy Bálint arról számolt be, hogy lezárult az általuk szervezett oltások első köre, melynek során 665-en kapták meg legalább az első koronavírus elleni vakcinájukat, 512-en pedig már a második adag beadásán is túlestek. 32-en még azért nem juthattak oltáshoz, mert kiskorúak, 20-nak még azért kell várnia, mert korábban elkapta a koronavírust, 37-en még várólistán szerepelnek és 103-an vannak olyanok, akik nem kérik – írja a hvg.

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Beszámolójuk szerint miután végeztek a programmal, összesen 702 olimpiára készülő magyar lesz beoltva. Bár a Nemzetközi Olimpiai Szövetség nem teszi kötelezővé a védőoltást, a szervezet határozottan felhívja a figyelmet annak fontosságára. A MOB még januárban fordult a kormányhoz az olimpiára készülő sportolók mielőbbi oltását kérve, és gyorsan megkapták a pozitív választ. Összesen 868, a tokiói nyári és a pekingi téli olimpiára készülő sportolónak, illetve az ő felkészítésükben részt vevőknek ajánlották fel a védőoltást.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top