nlc.hu
Sztárok
Túlárazott fogás miatt háborognak Gordon Ramsay vendégei

Túlárazott fogás miatt háborognak Gordon Ramsay vendégei

Gordan Ramsay-nek a londoni Heathrow-n is van étterme, de úgy tűnik, nem csak mosolygó vendégek távoznak a sztárséf nevével fémjelzett reptéri étkezdéből.

Gordon Ramsay cégbirodalmába reptéri étterem is tartozik. A londoni Heathrow 5-ös terminálján nyitotta meg a Gordon Ramsay Plane Food nevű helyét, ami stílusos vendéglátást ígér, valamint remek kilátást a világ egyik legnagyobb forgalmat bonyolító repülőterére.

Az étterem hajnali öttől este fél 10-ig tart nyitva, tehát reggelit, ebédet, vacsorát is kínál. Étlapjukon nemzetközi ízek kaptak helyet a babos-kolbászos angol villásreggelitől a joghurtos granolán át a legjobb tojásreggelikig. Napközben pedig Ramsay híresen jó hamburgereitől a sushin át a most nagyon menő közel-keleti konyha ízeiig tucatnyi étel szerepel a kínálatukban.

Gordon Ramsay 2024 májusában egy tévéshow-ban

Gordon Ramsay 2024 májusában egy tévéshow sztárvendégeként / Fotó: Bravo, Getty Images

Köztük egy könnyed vegetáriánus fogás is, burrata paradicsommal és fenyőmaggal. Az burrata egy mozzarellából és tejszínből készülő olasz sajtspecialitás, puha és krémes, igazi ínyencfalat. Előételként rendszerint friss paradicsommal és bazsalikomlevelekkel kínálják. A Gordon Ramsay Plane Food étteremben is az előételek között találjuk a burrata, paradicsom, bazsalikom, padlizsán és fenyőmag alkotta fogást, amihez néhány szelet pirított ciabatta is jár.

Íme, így fest az étterem saját Instagram-oldalán:

A háborgás oka, hogy a szerény méretű fogásért 14 angol fontot, azaz 6500 forintot számláznak. A vendégek által készített fotók tanúsága szerint meglehetősen szegényesen tálalják az előételt. Egyetlen bazsalikomlevél, néhány szem koktélparadicsom és sült padlizsándarabkák körítik a sajtot, két kis szelet pirított ciabattával.

Mi kerül ebben ennyibe?!

Tudni érdemes, hogy a burrata és a fenyőmag az élelmiszerboltokban is drága terméknek számítanak. Az étlapon szereplő datterino paradicsom szintén egy olasz fajta, de nem különösebben extra. A fürtös szilvaparadicsomot itthon megvásárolhatjuk bármelyik multilánc üzletében. Jogosnak tűnik tehát a panasz a vendégek részéről, hogy még a reptéri éttermek árfekvésében is túlzás a néhány falatnyi, javarészt nyers hozzávalókból összeállított ételért elkért összeg.

Egy vendég ezt írta az étel kapcsán:

„Olasz vagyok. Az én országomban ez az ár úgy néz ki, hogy 3 euró a burrata, 0,25 eurocent a paradicsom és valószínűleg 1 euró a többi. A teljes ár így 4,45 euró, vagyis kevesebb, mint 3 font”

 

 – Ramsay 14 fontos árképzéséhez képest. Ezek a számítások mindig csalókák, hiszen horror összegekért lehet vendéglátóhelységet bérelni a londoni Heathrow-n, és meglepő módon a reptéri alapanyag-beszerzés, logisztika is drágítja. Egy korábbi cikkünkben részletesebben is foglalkoztunk a témával, hogy miért olyan méregdrágák a reptéri vendéglátóhelyek.

Mindenre persze nem magyarázat, hogy egy kis sajtért, pár szem nyers paradicsomért és néhány fenyőmagért miért kell ennyit kiszámlázni.

Forrás

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top