nlc.hu
Sztárok
Várkonyi Andrea szerint a tanulás a kulcsa mindennek

Várkonyi Andrea szerint a tanulás a kulcsa mindennek

Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea elárulták, hogyan támogatják a diákokat egy olyan nemes cél érdekében, mint a kellő mennyiségű tudás megszerzése.

Várkonyi Andrea gondolatait csütörtökön, Balatonalmádiban fogalmazta meg egy konferencián a Mészáros Alapítvány kuratóriumának elnökeként.

Fotó: Fülöp Dániel

Fotó: Fülöp Dániel

Várkonyi Andrea köszöntőjében elmondta, hogy maga is oktatott a szegedi egyetemen, de még fontosabbnak tartja azt, hogy az egész életét végig tanulta. Három egyetemi diplomát szerzett – egészségügyi közgazdász, orvos, pszichológus -, három nyelvvizsgát tett, és a mai napig mindig tanul valamit.

Mint mondta, 17 éves lányának is azt próbálja átadni, hogy a legnagyobb szabadságot a tanulás adja az életben. Ugyanis ha az ember képzi magát, akkor sokkal nagyobb szabadsága lesz az életben és olyan dolgokat csinálhat, amelyet szeret. Annál nagyobb boldogság pedig nincs, ha valaki olyan dolgot csinál, amit szeret. 

Várkonyi kiemelte, hogy időt mindig meg kell teremteni a tanulásra, ha pedig az embernek anyagi nehézségei lennének álmai elérésében, akkor azokban tud segíteni például alapítványuk is a fiataloknak.

A kuratóriumi elnök jelezte: a konferencia programjában igyekeztek olyan aktuális témákat válogatni, amelyek érdeklik a fiatalokat. Lesz szó kriptovalutákról, űrtechnológiáról, és a külföldi egyetemeken való tanulásról is – írta meg szavait a Blikk

Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa kijelentette: Magyarország legnagyobb magánvállalatának kötelessége a társadalmi felelősségvállalásban részt venni. Eleinte a Vál-völgy térségében támogatták az egyetemre-főiskolára járó diákokat, majd középiskolai ösztöndíjat és általános iskolai ösztöndíjat is alapítottak.

Mint mondta, hogy a 2024/25-ös tanévre az alapítvány tavalyi ösztöndíjainak emelését kezdeményezi. A korábbi 4,5-ös átlag felett havi 150 ezer helyett 175 ezer forintot, 4-4,5-ös átlag között havi 120 ezer forint helyett 150 ezer forintot, és 4-es átlagig havi 100 ezer forint helyett 125 ezer forintot kaphatnak így a fiatalok – írta a lap. 

Mindezek mellett az alapítvány által a fiataloknak adott támogatások mellett a High Tech Suli programban számos iskola digitális fejlesztéseihez járultak hozzá, a Pro Filii Alapítvány évente milliárdos nagyságrendben nyújt támogatást a rászorulóknak.

Az alapítvány az elmúlt négy évben hétmilliárd forintot fordított karitatív célokra – emelte ki. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top