nlc.hu
Sztárok
Márta Lujza norvég hercegnő házassága

Szombaton feleségül veszi a norvég hercegnőt egy amerikai sámán

Márta Lujza norvég hercegnő leendő férjét sokan tartják sarlatánnak.

Vegyes érzelmekkel várja Norvégia, hogy a királyi család legidősebb lánya, az 52 éves Márta Lujza férjhez menjen. A hercegnő ugyanis a 49 éves amerikai Durek Verretthez készül hozzámenni, aki saját magát sámánnak tartja.

Bár a királyi család jelezte, örömmel várják az esküvőt, az alattvalók kicsit kiakadtak. Dureket ugyanis többen sarlatánnak, sőt egyenesen csalónak és összeesküvéselmélet-hívőnek tartják. A kaliforniai születésű Verrett ellentmondásos nézetei között említik sajtójelentések például azt az elméletét, hogy a gyerekkori daganatos megbetegedéseket a “boldogtalanság” okozza.

középkorú pár

Márta Lujza és a sámán (Fotó: Getty Images)

A hercegnő – a szíve választottját övező méltatlankodás hatására – két évvel ezelőtt lemondott a rangjával járó hivatalos kötelezettségekről azzal az indokkal, hogy több időt szeretne fordítani a magánéletére. A király óhajának megfelelően azonban megtartotta hercegnői címét, és házasságkötése után férje is a királyi család tagjává válik.

Márta Lujza maga is régóta különcnek számít a skandináv királyságban, saját magáról azt állítja, hogy látnoki képességei vannak, és kommunikálni tud az angyalokkal.

Az esküvőt a nyugat-norvégiai Geiranger-fjord – az egyik legszebb norvégiai fjord – azonos nevű festői falucskájában tartják. A királyi család közölte: V. Harald király és hitvese, Szonja királynő, valamint Haakon trónörökös és felesége, Mette-Marit is jelen lesz az esküvőn, illetve az azt megelőző csütörtöki ünnepi rendezvényen a közeli Alesund kikötővárosban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top