Bemutatjuk a világ 10 leggazdagabb emberét

R. V. | 2024. Augusztus 31.
Vannak igazi rejtőzködő gazdagok, akikről alig hallottál, mégis annyi pénzük van, hogy egy kisebb országot megvásárolhatnának. Meg ott van Elon Musk.

A Forbes ismét kijött a világ 10 leggazdagabb emberét tartalmazó listájával, ami az évek alatt egy picit mindig változik. Persze, megvannak az állandó játékosok, de előfordul, hogy új szereplők is felkerülnek a legelitebb ranglistára, melynek sorrendje is gyakran változik.

Biztosan emlékszel arra az időszakra 1995 és 2017 között például, amikor még Bill Gates volt a világ leggazdagabb embere. Azóta a Windows atyja lejjebb csúszott a sorban, de még mindig bőven helye van a 10 legvagyonosabb ember között. De hogy pontosan hol? És kik szerepelnek rajta kívül még a listán? Az alábbi galériából kiderül!

Nézd meg, kik a világ leggazdagabb emberei

Steve Ballmer nlc

A 10. helyen lévő Microsoft egyikori CEO-ja, Steve Ballmer ma már befektető és filantróp. Meg is teheti, hiszen 129,8 milliárd dollár (47, 6 billió forint) vagyonnal rendelkezik. (Fotó: Sean M. Haffey/Getty Images)

bill gates nlc

Bill Gates tehát éppen, hogy belefért a top 10 közé: a kilencedik helyen áll a 134,9 milliárd dolláros (49, 5 billió forintos) vagyonával. (Fotó: Christophe Viseux / COP28 via Getty Images)

Warren Buffett nlc

Warren Buffett a Berkshire Hathaway, egy amerikai multinacionális konglomerátum holding-társaság elnöke és vezérigazgatója, a nyolcadik helyezett. 137,4 milliárd dollárja (50, 4 billió forintja) van. (Fotó: Paul Morigi/Getty Images for FORTUNE)

Sergey Brin nlc

A Google másik társalapítója, Sergey Brin került a hetedik helyre 143,7 milliárd dolláros (52,7 billió forintos) vagyonával. (Fotó: Jesse Grant/The Hollywood Reporter via Getty Images)

larry page nlc

A hatodik a listán Larry Page, a Google társalapítója. 150,1 milliárd dollárja, vagyis 55,1 billió forintja van. (Fotó: Kimberly White/Getty Images for Fortune)

mark zuckerberg nlc

A Facebook, vagyis ma már Meta társalapítója és igazgatója, Mark Zuckerberg 170,9 milliárd dolláros (62,7 billió forintos) vagyonával az ötödik a sorban. (Fotó: Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images)

Larry Ellison nlc

Larry Ellison a világ legnagyobb üzleti szoftvermegoldásokat kínáló cége, az Oracle Corporation társalapítója. Negyedik helyen áll 174,3 milliárd dollárjával, vagyis 63,9 billió forintjával. (Fotó: Justin Sullivan/Getty Images)

Bernard Arnault és családja nlc

Bernard Arnault és családja tulajdonában van a Louis Vuitton és egyéb luxusmárkák, így összességében 192,2 milliárd dollárt (70,5 billió forintot) tudhatnak magukénak, ezzel a világ harmadik leggazdagabbjai. (Photo by Chesnot/Getty Images)

jeff bezos nlc

Az Amazon CEO-ját, Jeff Bezost taszította le a trónról az első helyezett. 200,2 milliárd dolláros vagyona 73,5 billió magyar forintot ér. (Fotó: Alex Wong/Getty Images)

elon musk nlc

Jelenleg Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója a világ leggazdagabb embere a 256,6 milliárd dolláros, azaz 92 billió forintos vagyonával. (Fotó: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

via

Exit mobile version