nlc.hu
Sztárok

Ő lett 2023-ban a világ leggazdagabb embere

Megvan, kicsoda 2023-ban a világ leggazdagabb embere

A tavalyi győztest letaszították a trónról, egy régi bajnok tért vissza. Annyit elárulunk, hogy nem Mészáros Lőrinc.

A Bloomberg Billionaires Index szerint 229 milliárd dollárra rúgó vagyonával 2023-ban Elon Musk számít a világ leggazdagabb emberének. A Tesla és az X (korábban Twitter) tulajdonosának vagyona 92 milliárd dollárral gyarapodott egyetlen év alatt – írja az Index.

Elon Musk

Elon Musk nagyon örül (fotó: Profimédia)

Tavaly ezt a címet a francia luxusmágnás, Bernard Arnault birtokolta. Musk a trón visszahódítását leginkább annak köszönheti, hogy májusban jelentősen nőttek a Tesla részvényárai. Az idei 92 milliárdos plusz különösen kiemelkedő eredménynek számít azután, hogy tavaly Musk még 138 milliárdot veszített.

Persze azért a tavalyi második helyezett sem panaszkodhat. A Louis Vutton, a Moet és a Henessy márkákat is birtokló Bernard Arnault vagyona egy év alatt 17 milliárd dollárral nőtt, jelenleg 179 milliárd dolláros vagyon birtokosa.

A korábbi sokszoros győztes, Jeff Bezos, az Amazon ura is nagyon jó évet zárt, de a 177 milliárdos összvagyona 2023-ban csak a dobogó harmadik fokának elfoglalására volt elég. Őt 141 milliárd dollárral követi Bill Gates, a Microsoft atyja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top