Sztárok

Válik a világ leggazdagabb embere

Jeff Bezos és felesége 25 év házasság után válik el. Ha az elején tudták volna, hogy egyszer válás lesz a kapcsolatuk vége, akkor is összejönnek.

Huszonöt évi házasság után válik Jeff Bezos, az Amazon.com alapítója, vezérigazgatója és felesége, MacKenzie Bezos. A hírt közös nyilatkozatban jelentette be a házaspár.

Az 54 éves Bezos a világ leggazdagabb embere, vagyona több mint 160 milliárd dollárra rúg az Amazonban lévő részesedésének köszönhetően, amely ezen a héten lett ismét az amerikai értéktőzsde legértékesebb vállalata, megelőzve a Microsoftot.

Jeff Bezos, az Amazon internetes kereskedelmi cég alapító vezérigazgatója és felesége, MacKenzie Bezos 2018. április 24-én Berlinben (MTI/EPA/Clemens Bilan)

Úgy döntöttünk, hogy elválunk, és barátokként folytatjuk életünket. Egy család maradunk, jó barátok, és folytatni fogjuk közös vállalkozásainak és projektjeinket

– írták Twitter-üzenetükben. Azt is hozzátették, hogy ha 25 évvel ezelőtt tudták volna, hogy később elválnak, akkor is összejöttek volna.

A 48 éves MacKenzie Bezos író, San Franciscóban nőtt fel. A Princeton Egyetemen végezte tanulmányait, és akkor ismerkedett meg Jeff Bezossal, amikor egy New York-i kockázati tőkealaphoz jelentkezett munkára. A házaspárnak négy gyermeke van, lányukat Kínából fogadták örökbe.

Egy tavalyi berlini konferencián Bezos arról beszélt, hogy az Amazon 1994-es létrehozásánál létfontosságú volt MacKenzie támogatása, felesége végezte a könyvelést az online kereskedés első évében.

„Ha szerető és támogató emberek vannak az életedben, mint MacKenzie, a szüleim, nagyapám, nagymamám, képessé válsz arra, hogy kockázatot vállalj” – mondta akkor.

Az üzletember szeptemberben jelentette be, hogy kétmilliárd dollárt (565 milliárd forintot) adományoz hajléktalan családok támogatására, valamint Montessori-óvodák létrehozására olyan környékeken, ahol nagyon alacsony az emberek jövedelme. Bezos azért hisz a Montessori-módszerben, mert maga is ilyen iskolába járt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top