Övé lehet a következő királyi esküvő – II. Erzsébet 21 éves unokájának átlagos élete

Baranyai Enikő | 2024. Szeptember 05.
Színjátszó szakkörben talált rá a szerelem Lady Louise Windsorra, aki nagyanyjához hasonlóan csatlakozni akar a sereghez.

Ismerjük Vilmost, Harryt, viszonylag sokat olvashatunk Beatrix hercegnőről vagy testvéréről, Eugéniáról, de mi a helyzet Lady Louise Mountbatten-Windsorral, aki szintén a néhai II. Erzsébet unokája?

Lady Louise, aki kamaszként nagy rajongója volt a Szombat esti láznak, idén novemberben lesz 21 esztendős. Édesanyja nem egy puccos magánkórházban hozta a világra, hanem a Frimley Park nevű állami kórházban. Ennek egyébként drámai oka volt. Louise ugyanis koraszülöttként jött a világra, és nem volt idő másik intézménybe szállítani az édesanyját. Születésekor komplikációk léptek fel, így három hetet töltött a kórházban. Nevét is csak akkor árulták el, amikor egy hónapos lett. Louise kifelé kacsintással született, amit ma már alig lehet észrevenni.

Eduárd edingburgh-i herceg, és Zsófia edinburgh-i hercegné idősebb gyermeke visszafogott életet él, ami a szerepléseket illeti. 2022 nyarán egy kertészetben dolgozott, a szeptemberi iskolakezdés előtt. Jelenleg a St Andrews egyetemen tanul, pont ott, ahová korábban Vilmos és Katalin is járt. De a hírek szerint nem a diplomaszerzés az egyetlen terve a jövőben. A brit lapok néhány napja adták hírül, hogy a trónöröklési rendben 16. Louise a katonai karriert fontolgatja, így II. Erzsébet után ő lehet a második nő a brit hadseregben.

Irány a hadsereg!

A néhai királynő volt ugyanis az első koronás nő, aki a fegyveres szolgálat főállású tagja volt. Egy 5 hónapos kiképzést követően, szerelőként és katonai teherautó-vezetőként tevékenykedett a hadseregnél, a II. világháború alatt. Persze a fiú leszármazottjai is katonai kiképzést kaptak.

Vilmos herceg 2006 decemberében kezdte meg szolgálatát a hadseregben, ahol helikopterpilótaként tevékenykedett, csakúgy, mint nagybátyja, András herceg. Eduárd herceg, Louise édesapja, 1987-ben csatlakozott a királyi tengerészgyalogsághoz. III. Károly király pedig a Királyi Légierő és a Királyi Haditengerészet tagja volt 1971 és 1976 között.

Lady Louise Windsor a királynő temetésén. (Fotó: Profimedia)

Hát ehhez a csupa férfiakból álló társasághoz csatlakozna Lady Louise, aki imádja újrahasznosítani édesanyja ruháit, és a megfizethető fast fashion ruhákat. Louise-t elképesztően szoros kapcsolat fűzte a nagyapjához, ugyanis ő avatta be a fogathajtás rejtelmeibe. „Nagypapám tanított meg mindenre, ami kimondhatatlanul kedves volt tőle. Bár kicsit ijesztő is volt, mert kis túlzással ő találta fel a sportot”- viccelődött a Prince Philip: The Royal Family Remembers. dokumentumfilmben Louise. Fülöp herceg unokái közül ő örökölte meg a férfi ikonikus lovaskocsiját is, amikor pedig a királynő meghalt, Louise egy lovas medált viselt, tisztelegve nagyanyja előtt.  

Egyre több királyi szakértő nyilatkozik úgy, hogy Louise kiköpött olyan, mint nagynénje, Anna királyi hercegnő. Na, nem a külsőség miatt, hanem a mindennél erősebb kötelességtudat, és a koronához fűződő hűsége miatt. Ami Eduárd lányát illeti, bár nem használja a rangját, és szinte 100 százalékban egy hétköznapibb életet próbált felépíteni magának, mégis ő az, akire a walesi herceg bármikor számíthat majd, ha uralkodó lesz.

Lady Louise és Fülöp herceg, háttérben Vilmos herceg, Katalin hercegné, Meghan Markle és Harry herceg. (fotó: Profimedia)

Ragyog a tekintetük, ha egymásra néznek

II. Erzsébet nyolc unokája közül már csak ketten nem házasodtak még meg. Az egyik Louise, a másik az öccse, a 16 esztendős Jakab wessexi gróf. A legvalószínűbb tehát, hogy a következő királyi esküvő főszereplője Louise lesz majd, akinek szívét már elrabolta egy fiatalember, egy bizonyos Felix da Silva-Clamp. Ők ketten egyre több nyilvános rendezvényen vesznek részt, többnyire olyanokon, melyek a koronához köthetőek.

Az első fotósorozat 2024. június 28-án készült róluk, amikor Lady Louise és Felix együtt vettek részt a Sandringhamben tartott fogathajtó bajnokságon. „Láthatóan nagyon jól érezték magukat. Rengeteget beszélgettek, és lehetetlen volt nem észrevenni, milyen rajongással néztek egymásra. A szünetekben elvonultak a kíváncsi szempárok elől, és sétálni mentek. Bizonyosan nagyon közel állnak egymáshoz” – mondta egy bámészkodó a brit lapoknak.

Felix da Silva-Clamp és Lady Louise (fotó: Profimedia)

A Mirror úgy tudja, hogy Felix da Silva-Clamp egy olyan Melbourne-i gimnáziumba járt, ahol az éves tandíj megközelíti a 8 millió forintot, ennek ellenére nem élősködik a szülein, az egyetemi szünetben például egy fagylaltozóban dolgozik mint felszolgáló. Apja ügyvéd és politikus.

A fiatalok az egyetemen ismerkedtek meg, méghozzá a színjátszótársulatnak köszönhetően. 2024 januárjában ugyanis mindketten szerepeltek egy színdarabban, amit az egyetemi színházban mutattak be. A közösségi médiában megjelenő képek szerint pedig szinte minden egyetemi buliba együtt mennek. Nagy vízválasztó lesz a kapcsolatnak az az 1 szemeszter, amit az angol irodalmat hallgató Louise-nak Ausztráliában kell majd töltenie….

Louise, a szülei és Felix (fotó: Profimedia)

Exit mobile version