nlc.hu
Sztárok
Valerio-Bodon Vincent kosárlabdázót leigazolta a Los Angeles Lakers

Magyar kosárlabdázót igazolt a világ egyik legjobb csapata

A 23 éves Valerio-Bodon Vincentet a Los Angeles Lakers szerződtette.

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers leigazolta a magyar válogatott Valerio-Bodon Vincentet. A liga honlapja szerint a szerződés részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

A dominikai születésű, a Honvéd akadémiáján nevelkedett 23 éves játékos tavaly a Boston Celticsnél szerepelt a nyári ligában, majd októberben a Los Angeles Lakersnél készülhetett.

Valerio-Bodon Vincent a Los Angeles Lakers játékosa az Atlanta Hawks ellen a 2024-es NBA nyári ligás mérkőzés első félidejében 2024. július 17-én Las Vegasban

Valerio-Bodon Vincent a Los Angeles Lakers játékosa az Atlanta Hawks ellen a 2024-es NBA nyári ligás mérkőzés első félidejében 2024. július 17-én Las Vegasban (Fotó: Candice Ward/Getty Images

A kaliforniai gárda azonban végül lemondott a játékjogáról, így a Lakers fiókcsapatához, a G-ligában érdekelt South Bay Lakershez került. Ott az elmúlt szezonban 25 mérkőzésen 6 pontot, 2,4 lepattanót átlagolt.

Idén nyáron ismét ott lehetett az NBA nyári ligájában, ezúttal a Los Angeles Lakers színeiben; 27-es számmal szerepelt az együttesben, és négy meccsen játszott. 

Valerio-Bodon Vincent leigazolása azért óriási eredmény, mert az NBA-ben eddig egyetlen magyar kosaras, Dávid Kornél játszott.

(MTI/nlc)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top