Így él ma Diana hercegnő egykori koszorúslánya Clementine Hambro

nlc | 2024. Szeptember 06.
Clementine Hambro 1981-ben mindössze 5 éves volt, amikor Diana hercegnő koszorúslánya volt a királyi esküvőn. De mi lett vele azóta?

A királyi esküvő napjáról számtalan ikonikus fotó készült, ám mind közül az egyik legemlékezetesebb az a felvétel, melyen a menyasszony Diana a karjába veszi az egyik koszorúslányát. A képen szereplő kislány, Clementine Hambro 5 éves volt a ceremónia idején, ezzel pedig ő volt a legfiatalabb a koszorúslányok között. 

„Amire valójában emlékszem, hogy nagyon fáradt voltam. Emlékszem, nagyon büszke voltam arra, hogy részt vehettem, de valójában nagyon kevés fogalmam volt a helyzetről, ami zajlott” – idézte fel egy interjújában néhány éve. 

Clemmie, aki Winston Churchill dédunokája, a Young England óvoda növendéke volt, ahol Diana korábban óvónő volt. A szertartás után, amikor a násznép a Buckingham-palota hosszú folyosóján az erkély felé sétált, a kislány elesett, beütötte a fejét és sírni kezdett. Lady Di ekkor vette fel, hogy megvigasztalja. 

Clementine Hambro egykor és most (Fotók: Getty Images/Profimedia)

Clementine felnőve színiiskolába járt, ám végül nem színésznőként csinált karriert. A Christie’s aukciósháznál dolgozott, ma pedig kertészkedésről ír. 2006-ban férjhez ment Orlando Fraserhez, akitől négy gyermeke született. 

via1, via2

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version