nlc.hu
Sztárok

Ezért nem mondta le végül az esküvőjét Diana hercegnő

Diana hercegnő az utolsó pillanatig le akarta mondani az esküvőjét

Diana hercegnő majdnem nem ment férjhez, és akkor biztosan teljesen máshogy alakult volna az élete. Egy valaki azonban meggyőzte, és mégis Károly felesége lett.

Ingrid Seward, a királyi család egy életrajzírója érdekes információt osztott meg a My Mother And I című új könyvében a Diana hercegnő esküvőjét megelőző időszakról. Eszerint még egy hónap volt hátra Diana és az akkor még Károly herceg menyegzőjéig, mikor András herceg 21. születésnapi ünnepségén valami nagyon eltört a fiatal nőben.

A könyv szerint a buli előtti hetet Károly Amerikában töltötte, a partin pedig a herceg mindenkivel foglalkozott, csak a menyasszonyával nem, aki azonban arra vágyott, hogy legalább egyetlen szám erejéig táncolhasson a vőlegényével. Miután ezt nem kapta meg, Diana a bulizó férfiakkal, később pedig önmagában, egyedül ropta a parketten egészen hajnali fél 6-ig. „Kétségbeesetten, idegesen, mérgesen ment haza, és nem állt szándékában soha többé visszamenni. Diana a maga részéről a hercegi esküvőt lefújta” – írja a könyv.

Diana hercegnő

Fotó: Terry Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images

Az apja győzte meg

Azonba mikor megosztotta a döntését az apjával, Spencer grófja fel volt háborodva. Lenyugtatta a lányát, és közölte vele, hogy csúnya tiszteletlenség lenne a jövendőbeli királlyal való jegyességét felbontania ilyen közel az esküvőhöz – tette hozzá Seward. – És különben is: nem ezt akarta mindig is? Nem emlékszik rá, hogy mindig is egy olyan férfihoz akart hozzámenni, akit szeret? »Mert ezt teszem?« – kérdezte Diana, akit nem győzött meg azonnal az apja.”

Seward a könyvében ezután azt állítja, hogy „könnyek és kételyek között”, de Diana végül megengedte az édesapjának, hogy lebeszélje az esküvő lemondásáról. „19 évesen elég fiatal volt ahhoz, hogy higgyen a happy endben, annak ellenére, hogy az ösztönei mást súgtak azon a szörnyű estén” – magyarázta a szakértő.

Diana az alatt az egy hónap alatt végül legyőzte a bizonytalanságait, és boldogan sétált az oltár elé. „Mennyei volt, csodálatos, fantasztikus, bár olyan ideges voltam, hogy biztos voltam benne, hogy sétálás közben hangosan össze fognak koccanni a térdeim” –  emlékezett vissza a hercegnő az esküvőjére Lady Colin Campbell Az igazi Diana című könyvében.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top