nlc.hu
Sztárok
Ölelgető rögbis lányok hozták zavarba Károly királyt

„Egy ölelést? Miért ne?!” – Rögbis lányok hozták zavarba a 75 éves Károly királyt

Károly meglepődött az új-zélandi sportolók szeretetteljes, de egyáltalán nem mindennapi gesztusán.
III. Károly brit király, amikor az új-zélandi Black Ferns rögbicsapat tagjai megölelik a Buckingham-palotában, London központjában 2024. szeptember 11-én

Alaposan meglepték III. Károly királyt az új-zélandi női rögbiválogatott tagjai, amikor a brit uralkodó a Buckingham-palotában fogadta őket szerdán. A sportolók fittyet hányva arra, hogy egy uralkodót nem szokás megérinteni, bátran megkérdezték Károlytól, hogy átölelhetik-e.

Mindannyian akarunk egy ölelést, de csak ha önnek is oké” – mondta a szélsőként játszó Ayesha Leti-I’iga.

Egy ölelést? – kérdezett vissza az uralkodó. – Miért ne?!” – bólintott rá a kérésre mosolyogva Károly, akit abban a pillanatban csoportosan körbeöleltek az ujjongó rögbis lányok.

Ezután odalépett egy másik játékos, aki előzőleg kimaradt a csoportos akcióból, és egymaga ölelte át az uralkodót.

A felvételeken úgy tűnik, Károlynak is jól esett a Fekete páfrányok szeretetteljes, de egyáltalán nem mindennapi gesztusa, ugyanakkor a sportolók kicsit zavarba is hozták a rákbetegséggel küzdő 75 éves uralkodót. Utána azt mondta, „olyan volt, mintha szétlapítottak volna”.

(People, BBC)

(Kiemelt kép: Aaron Chown / POOL / AFP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top