nlc.hu
Sztárok

III. Károly hétfőtől „rendszeres kezeléseket” kap

III. Károly királyt rákkal diagnosztizálták, rendszeres kezelést kap

A Buckingham-palota hétfőn este közölte, hogy a brit királyt, III. Károlyt „a rák egy formájával” diagnosztizálták.

A daganatos megbetegedés jelenléte a III. Károlyon nemrég elvégzett prosztata elváltozás műtétje közben tűnt fel orvosainak – írja a BBC. A rák típusát és stádiumát nem közölték, de Károly hétfőtől „rendszeres kezeléseket” kap. A közlemény hangsúlyozza, hogy a brit uralkodó „továbbra is teljes mértékben pozitívan áll a kezeléséhez, és várja, hogy a

lehető leghamarabb visszatérhessen a köz szolgálatába”.

III. Károly

III. Károly (Fotó: Northfoto)

III. Károlynak most el kell halasztania nyilvános szerepléseit, illetve más, magas rangú királyi családtagok helyettesítik. Lemondásáról nincs szó, folytatja alkotmányos államfői tevékenységét. III. Károly vasárnap Sandringhamben vett részt egy istentiszteleten.

III. Károly több mint egy hete egy londoni magánkórházban

prosztataműtéten esett át. A király nyilvánosságra hozza prosztatakezelését, hogy ezzel is több férfit ösztönözzön prosztata-vizsgálatokra. Rishi Sunak brit miniszterelnök és Sir Keir Starmer az ellenzék vezére egyaránt gyors és teljes felépülést kívánt III. Károlynak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top