nlc.hu
Sztárok
Szerdán tárgyalják Kenderesi Tamás doppingügyét

Szerdán tárgyalják Kenderesi Tamás doppingügyét: „Végre eljött az idő”

A doppingbotrány óta felhagyott az úszással az egykori olimpikon.

2023 áprilisában közleményt adott ki Kenderesi Tamás úszó: elismerte, őt vádolták meg doppingvétséggel, így nem versenyezhet. A sportoló azután szólalt meg, hogy Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya kedden úgy nyilatkozott: Kenderesi nincs formában, azért nem vesz részt az országos bajnokságon.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

„Az igazsághoz mindenkinek joga van. Kenderesi Tamás jogi képviselője tárgyalást kért a doppingbizottságtól. További bizonyítékok beszerzését is indítványozta, ezek rendelkezésre bocsátása még nem történt meg. Végső védekezését ezek birtokában kívánja megtenni. Tiszeker Ágnes a médiában egy-két napon belül döntést ígért. Tárgyalás nincs kitűzve, úgy tűnik, e nélkül akarnak dönteni. Csatoltan küldöm a Magyar Antidopping Csoport Nonprofit Kft vezetője (Dr. Tiszeker Ágnes) által, Kenderesi Tamás dopping-eljárás ügyében tett nyilatkozatainak tényszerű cáfolatát”tette közzé korábban az úszó édesanyja, Kenderesiné Szűcs Ibolya.

Kenderesi legutóbb a párizsi olimpia előtt posztolt. Akkor azt írta, nagyon hiányzik neki az úszás és az olimpia egy nagyon nehéz időszak számára, hiszen nem lehet ott. „Jó ez a víz meg minden, de higgyétek el, szívesebben készülnék most a közelgő olimpiára! Úsztam pár métert nosztalgiából, és visszaemlékeztem, milyen nagy utat tettem meg az úszásban. Amikor visszaúsztam a többiekhez, láttam Anya könnyes arcát. Tudtam, ő is arra a 20 évre gondolt…Most már egy ideje nagyon nehéz. DE! Bízok benne, hogy győzni fog az IGAZSÁG! Én készen állok bizonyítani” – írta korábban. 

Mint az a legújabb posztjából kiderült, szerdán sor kerül a doppingvétség tárgyalására.

„Végre eljött az idő. Szerdán lesz a doppingügyemnek a tárgyalása. Szentül hiszek benne, hogy az a sok áldozat, az iszonyatosan nehéz edzések, az álmaim hajszolása… Az, hogy MINDENT ennek rendeltem alá és ezáltal példakép lehettem másoknak… Ezek egyszerűen NEM VESZHETNEK KÁRBA!!! Én voltam az a kisgyerek aki sírt az uszodában amikor elmaradt az edzés, és sírt ha nem jött össze valami a versenyen (ehhez nem is kellett kisgyereknek lenni)… És igazából most is könnyezek mert a legnagyobb becsülettel, tisztán készültem, hogy a nagy céljaimat elérjem, de sosem gondoltam volna, hogy ezeket a sorokat kell majd írnom egy nap. Ha szerdán eszetekbe jutok, kérlek, ejtsetek meg pár jó gondolatot értem” – írta közösségi oldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top