nlc.hu
Sztárok
Weisz Fanni 32 éves lett

32 éves lett Weisz Fanni, aki a szemünk előtt vált kislányból csodaszép nővé

Mindössze 17 éves volt, amikor kamerák elé állt: hihetetlen, hogy ennek már 15 éve.

Nem túlzás azt állítani, hogy Weisz Fanni a szemünk előtt nőtt fel: Vujity Tvrtko által ismerte meg az ország a pécsi kislányt, akit az emberek hamar a szívükbe zártak. A siket modellt gyerekként sokat bántották, ő mégis mindig nagyon pozitívan állt az emberekhez. 

Nehéz volt neki

„Sokat bántottak. A siketiskolában még a tanárok is. A kezünkre csaptak, hogy tilos jelelnünk. Amikor sikerült halló iskolába kerülnöm, ott pedig a gyerekek kezdtek gúnyolni. Hogy »hülye süket«… (…) Ültem és féltem. De volt több barátnőm, akik mindig segítettek és megvédtek. De hát azért megszoktam a bántást. Most is gúnyolhatnak, az én fülemnek tulajdonképpen mindegy, mert úgysem hallom” – nyilatkozta annak idején a Nők Lapjának.

Fotó: Gálos Mihály Samu

Fotó: Gálos Mihály Samu

Weisz Fanni sokáig nem szólalt meg a nyilvánosság előtt, először a parlamentben beszélt a saját hangján. „A Parlamentben történt. Ott szólaltam meg nyilvánosan először a saját hangomon – ugyanis a fülembe ültetett implantátum segítségével valamennyit azért hallok, és ha nagyon muszáj, beszélni is tudok. De akkor nagyon féltem. Mivel az implantátumot csak hétévesen kaptam, későn tanultam meg beszélni, és ezért nem is szeretek. Számomra a jelnyelv a legjobb megoldás. Amikor nyomást gyakorolnak rám, hogy beszéljek, arra senki nem gondol, hogy én érteni is akarok. Ez egyfajta önzőség a halló részéről” – részletezte.

Rendeződött a magánélete

A modell-influenszert azóta több televíziós produkcióban láthattuk, gyakori vendége a reggeli műsoroknak és évekig jelelt Áder János mellett az újévi köszöntő beszéde alatt. Kevesen tudják azonban, hogy Fanninak a sportoló előtt is volt egy vőlegénye, 18 évesek voltak, amikor gyűrűt húzott az ujjára a párja. A magánéletét viszont akkor kezdték felkapni, amikor összejött az akkor még kosárlabdázó Hajmásy Péterrel, akivel össze is házasodtak, de válással végződött a kapcsolatuk. 

Akkoriban talált vissza az édesanyjához Fanni, akivel azóta együtt is lakik, csakúgy, mint a nagyszüleivel. Bár sokáig nem beszélt róla, egy évvel ezelőtt ismét rátalált a szerelem, nemrég pedig bejelentette, hogy eljegyezte a párja, és úton van első közös gyermekük. „Azt gondolom kiegészítjük egymást. Az értékrendünk hasonló, a páromnak is fontos a segítségnyújtás, nagyon jólelkű, segítőkész és figyelmes. Szerencsére a családjaink is hasonló gondolkodásúak, ami szintén szerencsés” – árulta el az nlc-nek a modell.

Emlékszel még, milyen volt az első nyilvános szereplésénél?

Megnézem
Összes kép (6)

Kiemelt kép: Nagy Zoltán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top