Azahriah után: hírességek, akik karrierjük csúcsán fejezték be a pályafutásukat

F. B. | 2024. Október 07.
Bár tény, hogy sokakat meglepett a 22 éves Baukó Attila, azaz Azahriah visszavonulása, nem ő az egyetlen híresség, aki kilépett egy időre a köztudatból.

Döbbenetes hírt közölt a rajongókkal YouTube-csatornáján Azahriah. Az énekes ugyanis úgy döntött, hogy hamarosan visszavonul egy időre, hogy ez idő alatt pihenjen, gondolkozzon, tanuljon és tovább fejlődjön. 

Azahriah bejelentése azért is lepett meg sokakat, mert az énekes korábban sosem említette, hogy pihenésre lenne szüksége, inkább a folytonos sikereiről és az újabb és újabb koncertjeiről adott hírt. Hatalmas teljesítmény volt tőle például, hogy háromszor megtöltötte a Puskás Arénát, de koncertezett az elmúlt időszakban váratlanul ingyenesen a fővárosban, és meghívták az országon túlra és a Sziget Fesztivál nagyszínpadára is. Mindezek ellenére azonban mégis megérkezett tőle a bejelentés: 

Itt az ideje megpihenni, sok dolgot helyretenni, gondolkozni, változtatni, de legfőképpen tanulni tovább és fejlődni

– majd így folytatta:

„Nem tudom, mikor találkozunk legközelebb, de biztosan érzem, hogy az a jelentés nagyobb lesz, mint bármi eddig. Őszintén hálásan köszönöm nektek az elmúlt 3 év pörgését, nagyon vigyázzatok magatokra, keressétek a saját utatok, és minden erőtökkel a fejlődésen legyetek és hogy szeretettel/megértéssel álljatok embertársaitokhoz.”

Bár Azahriah döntése sokakat sokkolt, nem ő az egyetlen híresség a szórakoztatóiparban, aki a karrierje csúcsán vonult vissza a nagyközönség elől. De vajon kik voltak még azok a hírességek, akik Azahriah-hoz hasonlóan úgy döntöttek, hogy egy időre vagy örökre kivonják magukat a reflektorfényből? Az alábbi galériánkat végiglapozva kiderül!

central-0858706817

Tóth Andi 2023. március elején közölte a rajongóival a döbbenetes hírt, miszerint abbahagyja az éneklést. Andi döntését azért is hozta meg, mert akkora ellenségtábora lett, hogy az szép lassan felemésztette belülről. Úgy érezte, az emberek már nem azt nézik, hogyan énekel, hanem azt, mit tesz, mit visel, mit mond. Az énekesnő azonban nem tűnt el teljesen, jelenleg az X-Faktor zsűrijeként láthatjuk. (Fotó: Trenka Attila/Fotocentral)

central-0890603959

Mohamed Fatima énekesnő saját Facebook-oldalán tett váratlan bejelentést 2023. augusztusában, miszerint új irányban szeretné folytatni az életét. (Fotó: Birton Szabolcs)

GettyImages-1153564190

Mary-Kate 24 évesen 2011-ben, Ashley pedig 22 évesen, 2009-ben hagyta abba a színészkedést. Ahogy visszavonultak, rögtön a divatra helyezték át a hangsúlyt, és New Yorkba költöztek, hatalmas sikereket érve el a Row nevű márkájuk társtervezőiként. (Fotó:Dimitrios Kambouris/Getty Images)

central-0470626551

Aranyosi Péter 2023. márciusában jelentette be, 50 évesen már nem a fellépésekkel akarja tölteni az életét. (Fotó: Fülöp Dániel)

GettyImages-539289382

2014-es visszavonulása után bár idén újra forgatni kezdett Cameron Diaz. A színésznő azzal indokolta visszavonulását, hogy a családjára és az Avaline bortársaság megalapítására szeretne inkább koncentrálni. 2020-ban, 47 évesen életet is adott gyermekének, Raddixnek. Bár egy, a színésznőhöz közeli forrás úgy nyilatkozott, hogy Cameron nagyon elégedett volt az életével a kameráktól távol, mégis nagyon izgatott amiatt, hogy újra forgathat. (Fotó: Jon Kopaloff/FilmMagic/Getty Images)

GettyImages-2177032367

Meghan Markle jelenlétét a listán talán nem kell annyira magyaráznunk. A leginkább B-kategóriás sorozatokban és filmekben játszó egykori színésznőt ugyanis miután feleségül vette 2018. május 19-én a brit uralkodócsaládból Harry herceg, felhagyott a munkájával. Bár egyes pletykák szerint Meghan szeretne visszatérni a színészkedéshez, ez egyelőre még nem történt meg. (Fotó: Matt Winkelmeyer/Getty Images)

GettyImages-1258707207

Nekünk, egyszerű „mugliknak” talán az egyik legfájóbb a listán Tom Felton nevének jelenléte. A Harry Potter sorozat után Felton ugyanis úgy döntött, ideje befejeznie színészi karrierjét. Mindezek után rapperként próbálta ki magát, több albummal is jelentkezett és saját YouTube-csatornát is indított, azonban nem lett egyikkel sem olyan sikeres, mint Draco Malfoy karakterének megformálásával. (Fotó:Jun Sato/WireImage/Getty Images)

GettyImages-1048781148

1995-ben egy sor olyan filmet követően, amelyeknek nem sikerült megismételniük a Reszkessetek betörők! sikereit, Macaulay Culkin úgy döntött, felhagy a színészkedéssel, mindössze 14 évesen. Bár ezek után néha még itt-ott láthattuk felbukkanni, a legtöbbet mégis boldog családi élete miatt hallani róla. A visszavonult színész elvette Brenda Songot, akivel két fiuk született. (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

GettyImages-179879584

Habár Jack Nicholson kerek-perec nem jelentette ki, hogy visszavonul, azonban egy 2013-as nyilatkozata szerint már nem érez arra késztetést, hogy filmekben játsszon. Egy ideje így hát, nem is látjuk őt újakban. (Fotó: Jeff Kravitz/FilmMagic, Inc)

GettyImages-1926280180

Ian Somerhalder a színészkedést az éghajlatváltozás elleni küzdelemre, illetve gyermekei felnevelésére cserélte, utolsó szerepében pedig 2019-ben láthattuk. (Fotó: Amy Sussman/Getty Images)

GettyImages-1134772661

Jack Gleeson, a Trónok harca sztárja 8 éves kora óta színészkedett, így talán nem is csoda, hogy megunta ezt a szakmát. Mint mondta, azért döntött a visszavonulás mellett, mert nem élvezte már a dolgot. Bár hat évig távol is maradt a reflektorfénytől, azonban most mégis úgy tűnik, hogy visszatalált eredeti foglalkozásához. (Fotó: Taylor Hill/Getty Images)

GettyImages-618293780

Bridgit Mendler a Disney Channelen futó sorozata után a tanulásban találta meg a számításait. Az iskolák befejezése után saját céget alapított, melynek célja, melynek célja, hogy földi műholdállomásokat építsenek az űrből való adatok küldésére és fogadására. (Fotó: Getty Images)

GettyImages-528523686

Daniel Day Lewis a csúcsok csúcsán hagyta abba színészi karrierjét, ugyanis hat Oscar-díjat nyert pályafutása alatt. (Fotó: Getty Images)

central-0635378854

Nem sokkal Andi bejelentése után, Krizsán Lili döntött a szakmaváltás mellett. A Sztárban Sztár leszek! egykori versenyzője rögös utat tett meg a végleges döntéséig. (Fotó: press.tv2.hu)

Nektek melyik híresség távozása fáj a legjobban?

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version