nlc.hu
Sztárok
Rubens Barrichello akkor és most

Így él ma Schumacher állandó riválisa, Rubens Barrichello

Rubens Barrichello Forma-1 versenyző évtizedeket töltött el a szakmában, aztán úgy döntött más utakon folytatja. Manapság már inkább a tech-szektorban lehet vele találkozni.
Rubens Barrichello és Michael Schumacher

Rubens Barrichello mindössze 6 éves volt, amikor gokartozni kezdett. Nem ám csak úgy ímmel-ámmal, hanem profi szinten – tehetségét bizonyítja, hogy élete legelső versenyén már felállhatott a dobogóra, és bronzérem került a nyakába. Mire a 14-et betöltötte, már ő volt a dél-amerikai bajnok, egy évre rá pedig már világbajnoki címmel gazdagodott.

Ilyen előélettel nem volt kérdés, hogy előbb vagy utóbb a Forma-1 világába igazol: ennek okán Európába költözött és beindította versenyautós karrierjét. Azonban hiába minden erőfeszítés, a nagy áttörés egészen 2000-ig váratott magára, ekkor szerződtette a Ferrari Michael Schumacher mellé. Az első pillanattól fogva világos volt, hogy ki az igazi sztár kettejük közül, ennek ellenére Barrichello mindig próbálta magából a legtöbbet kihozni. Riválisok voltak, és Barrichello több ízben nyilatkozta, hogy Schumacher sokszor nem válogatta meg vele szemben a szavait. Ennek ellenére hat évig húzta a piros kezeslábasban, mielőtt a Hondához igazolt.

2012-ben hagyott fel a Forma-1-el, bár messzire nem ment, az IndyCar futamokra tért át, ahol „kiöregedve” is szép sikereket ért el. Azonban manapság a technológiai szektorban lehet vele találkozni, idén áprilisig egy online szerencsejáték platform ügyvezető igazgatója volt, mellette pedig az Acelerados nevű motorsporttal foglalkozó YouTube-csatorna arca.

Rubens Barrichello és Paul Stewart
Megnézem
Összes kép (8)

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top