nlc.hu
Sztárok
Osváth Zsolt a Viasaton induló új műsoráról, fogyásról, párjáról is mesélt

Osváth Zsoltot megtépázta az elmúlt időszak, de sosem adja fel: „Jelen pillanatban a testem edzettebb, mint a lelkem”

Mint egy hamvaiból folyton újraéledő főnixmadár, úgy éli életét a népszerű tartalomgyártó, aki harminc éves korára egy óriási lehetőséget kapott.

Október 24-én 22 órakor debütál a VIASAT3-on az Őszinte leszek – Talkshow Osváth Zsolttal címet viselő televíziós produkció, amely a tartalomgyártó ZSHOWtime című YouTube sorozatán alapszik. Osváth Zsolttal eleinte új műsora kapcsán beszélgetett az nlc., majd szó esett az éttermét ért támadásokról és a magánéletét övező pletykákról is.

Fotó: VIASAT3 / Udvardi Attila

Fotó: VIASAT3 / Udvardi Attila

Tabuk nélküli műsort ígér

 A 318 Productions gyártásában készülő műsorban a műsorvezető mellett ismert személyiségek és civilek beszélgetnek aktuális, sokakat foglalkoztató kérdésekről. A latenight showk hangulatát idéző talkshow azért is lesz igazán különleges, mert Osváth Zsolt személyiségére épül, így őszinte, belevaló és mindenképpen izgalmas lesz. Zsolt szerint unatkozni biztosan nem fognak majd a nézők az adások alatt, ugyanis számos szociális és közéleti téma kerül majd terítékre a beszélgetések során.

„Bár a legtöbb műsorban a műsorvezető megpróbál inkább kívül maradni és nem oldalt választani, ebben a műsorban erről szó sincs, ugyanis én is állást fogok majd foglalni minden egyes témában, épp úgy, ahogy a vendégeim is. Ebből pedig nagyon izgalmas beszélgetések alakulnak ki, és nem tagadom, lesznek olyan pillanatok is, ahol meg is fognak engem győzni arról, hogy valamit nem jól gondoltam.” – árulta el lapunknak Zsolt, aki ezzel a mondatával szeretne pontot tenni azoknak a feltételezéseknek a végére, melyek szerint ő nem győzhető meg semmiről és csak a saját világnézetét fújja.

Fotó: VIASAT3

Fotó: VIASAT3

Bizonyos oldalak és sajtóorgánumok szerint én nem vagyok hajlandó elfogadni a kritikát vagy a másik véleményét, ez azonban nem így van. A butaságot nem vagyok hajlandó elfogadni. Ha valaki érvekkel, tényekkel alátámasztva valamilyen dologról engem meg tud győzni, akkor én annak állok elébe és simán tudom azt mondani, hogy igazuk van.

„Sőt, kifejezetten csodás dolognak éltem meg, hogy ebben a műsorban nem csak egymagam fejthettem ki a gondolataimat egy bizonyos témában, hanem izgalmas diskurzusok alakultak ki köztünk a vendégeimmel, hiszen mindannyian mást éltünk meg, másokat tapasztaltunk, így másképp is láthatjuk ezek miatt most a dolgokat.” – fejtette ki a műsorvezető, aki azt azért megsúgta, hogy természetesen vannak számára is olyan témák, amelyekről soha az életben nem lenne meggyőzhető, ilyen esetekben pedig már az elején ki is jelentette módosíthatatlan álláspontját.

A tévézés világába betörő tartalomgyártó azt is megosztotta, hogy a rajongóknak egy percig sem kell azért nyugtalankodniuk, hogy a tévés közeg miatt elveszne a személyisége, ugyanis ő maga is aktívan részt vett az ötletelési és gyártási folyamatokban, az első pillanattól kezdve együtt dolgozott a stábbal.

Fotó: VIASAT3 / Fábián Bori

Fotó: VIASAT3 / Fábián Bori

„Mind a témák, mind a vendégek kiválasztásában aktívan részt vettem. Elmondta nekem a csatorna, hogy kik azok a személyek, akik nekik fontosak és cserébe én is elmondhattam nekik ugyanígy.”

Nem az volt, hogy adás előtt csak beültem, kezembe nyomták a kártyákat, lepúdereztek és ennyi. Egyetlen egy dolgot nem engedtem, az pedig a cenzúra. Az egész műsor tehát nagyon szabadszájú lesz és senki nem fog finomkodni.

Ez talán nem is annyira csoda, hiszen a meghívott vendégek mind izgalmas személyiségek, akik a beszélgetések során saját életükbe is betekintést nyújtanak. A 8 hét alatt a rengeteg szakértő mellett feltűnik majd többek között a stúdióban Csonka András, Fésűs Nelly, Görög Zita, Alföldi Róbert, Tornóczky Anita, Kende-Hofherr Krisztina, Tapasztó Orsi, Nagy Ervin és Nánási Pál is.

Amilyen színesek a meghívottak, olyan sokszínűek lesznek maguk a témák is, amelyeket maga a műsorvezető is egytől-egyig izgalmasnak talált, pláne, hogy néhány közülük még számára is egy ismeretlenebb terület volt.

„Voltak olyan témák, amelyeket azért vártam, mert én is nagyon keveset tudtam róluk. Ilyen volt például az AI vagy a kripto. Izgatott voltam amiatt is, hogy műsorvezetőként hogyan fogom ezeket a témákat megugrani, hiszen függetlenül attól, hogy felkészültem, korábban nem voltam képben ezekkel a témákkal, így nem volt belőlük átfogó tudásom. De, hogy mondjak mást is: a férfi-női szerepek a családban témakör megvitatását is egy nagyon fontos dolognak tartottam.”

Fotó: VIASAT3 / Fábián Bori

Fotó: VIASAT3 / Fábián Bori

48 óra feladata 24 órába sűrítve

Kétségtelen, hogy annak, aki követi a bulvármédia híreit, Osváth Zsolt neve elég gyakran felbukkanhat, hiszen rengeteg projektben van benne egyszerre. Egy nap viszont az ő számára is csak 24 órából áll, közben azonban mégis olyan, mintha lenne egy „időnyerője” amellyel valahogy mégis sikerül 48 óra feladatát egy napba sűrítenie. Adódott tehát a kérdés, hogy vajon hogyan tudja menedzselni azt a rengeteg teendőt, amely az elmúlt időszakban rászakadt.

„Borzasztóan – nevette el magát. –  Nyilván ehhez kell egy jó terapeuta, ráadásul egy csomó minden most tornyosul.”

Őszintén szólva nem tudom, hogy bírom mindezt, de azt tudom, hogy nem egészséges, amit csinálok. Pont most tartok ott, hogy már megint elegem van mindenből, nagyon túlvállaltam magam és ez teljesen lélekölő. Én azt tudom tanácsolni mindenkinek, hogy senki ne csinálja azt, amit én, mert egy adott ponton arra fogsz feleszmélni, hogy ott vagy negyven évesen, ledolgoztál 25 évet és elfelejtettél élni.

Fotó: VIASAT3 / Udvardi Attila

Fotó: VIASAT3 / Udvardi Attila

Nem kell aggódni: nem változtatta meg a fogyás

Ha már a lélekölő dolgokról beszélgettünk, szintén felmerült, hogy vajon a tartalomgyártó a rengeteg teendője mellett hogyan tud megbirkózni azokkal a negatív kommentekkel is, amelyek manapság a merőben megváltozott külsője miatt érik. Zsoltnak ugyanis 28 kilótól sikerült megszabadulnia az elmúlt időszakban, rendkívül látványos a fogyása, új, trendi ruhatárra tett szert, és mindezek mellett haja színén is világosított egy kicsit.

Zsolt bevallotta, bár tudja, hogy közszereplőként kell lennie egy bizonyos tűréshatárának, mégis meg tudják érinteni valahol a rá irányuló durva kommentek, hiszen rengeteget dolgozott azért, hogy így nézzen ki.

„Az, hogy engem a fogyásommal kapcsolatban csalással, plasztikával, meg mindenféle injekciókkal vádolnak ez nagyon zavar, mert k*rva sokat melóztam érte. És az bánt a leginkább, hogy egy negatív kommentet megírni pár perc, én viszont hónapokat, elképesztő mennyiségű munkát és tudatosságot pakoltam bele ebbe az egészbe. Mindig is őszinte voltam mindennel kapcsolatban, azt sem tagadtam soha, hogy botoxoltatni járok. De minderről bővebben majd a műsoromban is beszélek.” – fejtette ki gondolatait a tartalomgyártó, majd hozzátette:

Egyszerűen tényleg nem értem a fogyásom körül kialakult konteókat. Olyan kreatív dolgokat tudnak kitalálni ezzel kapcsolatban az emberek, hogy tényleg csak irigykedem. Összességében inkább átsiklok egyébként ezeken, de nem mondom azt, hogy nem érdekel

– árulta el Zsolt.

Fotó: Birton Szabolcs

Fotó: Birton Szabolcs

Ha pedig valaki úgy gondolná, hogy Zsolt személyisége is megváltozott a fogyásának köszönhetően, annak a tartalomgyártó elárulta, hogy esetében szó sincs bármilyen személyiségbéli változásról. A fogyástól ugyanis nem lett sem magabiztosabb, sem pedig boldogabb.

„Én a fogyásom előtt is viszonylag magabiztos voltam, legalábbis én azt gondolom. Nem lettem ettől beképzeltebb vagy nem ettől lettem beképzeltebb.”

Terapeuta segítségét is kérte

Bár a negatív kommentekkel igyekszik megbirkózni, Zsolt kendőzetlen őszinteséggel vallotta meg, hogy az ő életében is eljött az pont, mikor rájött, hogy segítséget kell kérnie egy szakembertől.  

„Akinek egy ilyen puttonya van, mint nekem, azaz, hogy az egész életem egy elb*szott Black Mirror sorozat, annak alapjáraton nagy segítséget nyújthat egy terapeuta. Ennek ellenére nagyon nehéz volt kimondanom, hogy nekem szükségem lehet segítségre, mert azt hittem mindent tudok. De aztán kiderült, hogy nem.”

Rájöttem, hogy én is sebezhető és esendő vagyok, nekem is meg vannak a gyenge pontjaim. Viszont most jelen pillanatban mégis azt érzem, hogy a testem edzettebb, mint a lelkem.

Sikeres tévés karrierút, bajok az étterme körül

Korábban már mi is írtunk róla, hogy beperelte Osváth Zsoltot egy követője, mert egyik étterme neve és logója összekeverhető egy másik, korábban bejegyzett cégével. A Unicorn Bistro elnevezésű hely ugyanis összetéveszthető a felperes Unicorn Café nevével. Zsoltot e front kapcsán is megkérdezte lapunk, válaszából pedig csak úgy sütött a csalódottság.

Fotó: Trenka Attila / Fotocentral

Fotó: Trenka Attila / Fotocentral

„Éppen az őszi uborkaszezont éljük a nyár után, nyáron hála Istennek működött. Ami a nagyobb probléma, hogy elképesztő költségeink vannak. Ez a per, amit a nyakunkba akasztottak, rengeteg pénzt emésztett fel. Visszagondolva azt mondom, hogy lehet egyszerűbb lett volna ott, azon a ponton bezárni és azt mondani vigyen, amit akar, mert most küszködünk, de egyelőre nem adjuk fel. De azért nagyon-nagyon kell dolgozni és odafigyelni, hogy mindezek után az étterem fenntartható legyen, mert tényleg rengeteg pénzt elvitt” – árulta el Zsolt, aki azt is hozzátette, hogy bizonyos sajtóértesülésekkel ellentétben nem több százmillió forintos nettó árbevétellel zárták a tavalyi évet.

Még egy bitorlási per pedig még alaposabban megtépázhatja a helyzetüket, ugyanis több tíz millió forint is lehet a végén, ha pedig a bíróság ellenük ítél, akkor nem csak a saját költségeiket, de a felperes költségeit is fizetniük kell. Most azonban egyelőre a per felfüggesztés alatt áll, másodfokon a bíróság ugyanis arra jutott, a kérdés elbírálása egy bonyolultabb és hosszadalmasabb folyamat. Ez a helyzet azonban szintén nem szül jót Zsolt számára, ugyanis minél hosszabb egy folyamat, annál több költséggel is jár.

Ha azt látjuk, hogy az étterem csak arra termel, hogy a perköltségeket abból finanszírozni tudjuk, akkor ennek nincsen értelme. Most még egyelőre nem tartunk itt, szerencsére jön a Halloween és a karácsony is és nagyon bízunk ezekben az időszakokban. De nagyon megnehezítették a dolgunkat minden fronton.

Csőstül jön a baj?

Zsolt a Unicorn Bistro-t párjával, Zsenyei Patrikkal nyitotta és bár a nehéz időszakban akár támaszai is lehetnének egymásnak, a kommentelők szerint gondok adódhattak a házasságukban.

Mint mondtam már, az emberek elképesztő konteókat tudnak alkotni és talán eddig ez az egyik legdurvább, hogy Patrik hetero lett és csal az egyik üzletvezetőnőnkkel. Az a fotó, amit ő kitett, az egy nagyon kedves barátnője és semmi több. Aki pedig a házassági gyűrűinket keresné, annak elárulom, hogy soha nem is volt házassági gyűrűnk.

„Mikor ugyanis megkértem a Patrik kezét annyira nem volt pénzünk, hogy egy cumigyűrűvel kértem meg a kezét és az esküvőn is egy cumigyűrűt húztam az ujjára. Nem tagadom, nálunk is vannak hullámvölgyek, hiszen az az időszak, ami mögöttünk van, bárkit megviselne, de azok, amiket rólunk kitalálnak, mind butaság.” – tette tisztába a dolgokat a tartalomgyártó, aki mindezek után azt hangsúlyozta, hogy ha van a nyilvánosságot is érintő közlendője a házasságáról vagy bármi másról, akkor azt el fogja mondani, így érdemes figyelni az új műsorát és a YouTube-csatornáját, ha valaki még többet szeretne megtudni róla.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top